Sezonul 1 Severance | Recenzie Pareri

Tocmai ce am terminat de vazut primul sezon din Severance, un serial semnat Apple, produs de Ben Stiller. Din felul in care s-a terminat, pare a fi deschisa calea catre un al doilea sezon.

Dupa ce am terminat primul sezon din Bridgerton, ne-a cam prins dragul de seriale moderne si ne-am pus pe cautari. Ce sa vedem, ce sa vedem oare? Dintre toate, Severance parea cel mai promitator.

Hmm, nu sunt foarte foarte fan al filmelor “ciudatele” dar din cand in cand mai merge cate unul. Iar acesta este genul ala mai psihologic, dur, misterios si non-conformist. Imi plac filmele psihologice si misterioase dar cu moderatie.

Anyway, filmul e un fel de “The Office”, dar dus la extrem. Nu e o atmosfera pozitiva, ci una anxioasa. Relatia sef-angajator nu e deloc constructiva sau placuta. Iar angajatii zici ca sunt niste roboti controlati din spate.

Stai ca, de fapt, chiar sunt controlati din spate, mai exact din creier. Fiecare angajat are implantat in creier un micro-chip care il face sa fie usor localizat pe harta, si care ii ia amintirile vietii exterioare.

Nici un angajat nu isi aminteste cum e viata personala si ce fac ei in timpul liber. Memoria lor este stearsa. Cand sunt in interiorul cladirii unde lucreaza, isi amintesc doar aspecte din munca lor, iar cand isi termina programul si ies in “libertate” nu isi amintesc ce anume lucreaza si cine sunt colegii lor.

Practica acestor amintiri selectionate, unele sterse, altele distorsionate se numeste “severance”, de aici si numele filmului.

Dupa cum mentionam mai sus, Severance este opus serialului “The Office”. Aici angajatii sunt toti supusi, nu gandesc cu creierul lor, gandesc doar ce vrea compania sa gandeasca, si au facut din cultura companiei, religia lor. Citeaza propozitii din fondatorul firmei, si pe cat posibil toti angajatii aspira la idealurile lui Kier, cel care a ideat intregul concept.

O dictatura a gandirii, a personalitatii, a actiunilor. Munca in aceasta companie e sinonim cu viata sub o dictatura totalitara. Sefii sunt zeificati si se recomanda venerarea lor. Desigur, nimeni neavand voie sa fie sine insusi.

In aceasta clima tensionata, apare o noua angajata. Aceasta nu reuseste sa se supuna, sa-si idolatrizeze sefii si sa asculte regulile. E pedepsita, monitorizata, ba chiar incearca sa se sinucida. Nimic nu o poate controla. Incearca sa evadeze, dar in van. Parea condamnata sa fie sclava firmei pentru totdeauna.

Vazand ca nu reuseste sa evadeze, nici chiar sinucigandu-se, fata incepe sa lucreze din interior si ii inspira si pe ceilalti la rebeliune. Cumva planetele se aliniaza, si unul cate unul si ceilalti se trezesc usor usor din somnul “cel de moarte”.

Cele noua episoade arata trezirea fiecaruia dintre ei. Sunt mai multe evenimente care se intampla care ii fac sa realizeze ca nu erau liberi, ci erau inchisi ca intr-o inchisoare in compania la care lucrau.

Sper ca nu ti-am dat spoilere. Serialul e foarte complimentat de toti criticii si de 80% dintre utilizatorii platformei IMDB. Multi apreciaza la el originalitatea ideilor si istetimea replicilor.

Daca iti plac filmele sau serialele revolutionare, unde un grup de oameni devine anti-sistem, distrugandu-l din interior, devenind liberi, atunci nu poti rata Severance.

Mie mi-a adus aminte de “Hunger Games”, unul dintre filmele mele de suflet. Iubesc sa vad momente revolutionare unde sisteme cad iar oamenii devin liberi si stapani pe propria viata.

Viata e prea scurta, ca sa acceptam sa fim slugariti de unul si de altul, iar daca e necesara o revolutie, atunci fie, sa vina revolutia! Cred ca traim intr-o epoca in care oamenii se emancipeaza din ce in ce mai mult, si nu mai permit asa usor sa li se calce drepturile de companii care se cred patronii Pamantului.

Ai vazut Severance?

Un gând despre „Sezonul 1 Severance | Recenzie Pareri

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: