Cele 12 Reguli pentru Campaniile de Email Marketing | Obține vânzări și lead-uri cu acest ghid gratuit

Cele 12 Reguli pentru Campaniile de Email Marketing | Obține vânzări și lead-uri cu acest ghid gratuit

Email Marketing înseamnă promovarea produselor sau a serviciilor prin trimiterea de emailuri.

Probabil ai auzit că la alții funcționează și că reușesc să obțină vânzări, și te întrebi care este rețeta magică.

Sau poate ai încercat și tu dar nu ți-a ieșit așa cum îți imaginai.

Sau poate că ai deja o strategie de email marketing și vrei să afli mai multe.

În oricare dintre aceste 3 situații ai fi, acest articol are menirea să te ajute în filozofia email marketingului.

“Mai deschid oamenii emailurile? Nu sunt ceva din generația trecută?”

Nu. Email marketingul încă funcționează și este una dintre cele mai de încredere forme de conținut. Oamenii își verifică emailul în fiecare zi, iar dacă nu-i spammuiești, poți obține vânzări cu regularitate.

Acum dar, desigur, asta nu înseamnă că metoda nu are reguli. Dimpotrivă, tehnica contează foarte mult în campaniile de marketing.

Cele 12 reguli ale email marketingului

 1. Cunoaște-ți audiența. Aceasta este prima regulă de aur a marketingului de succes. Cine sunt cei cărora te adresezi? Găsește-le caracteristici specifice: vârste, sex, interese, venit, frici, obiective, ce anume admiră, ce anume caută etc.
 2. Vorbește-le pe limba lor. Anticipează-le trăirile și gândurile. Fă-i să se identifice cu mesajele tale prin a numi sentimente, emoții și raționamente.
 3. Scurt și la obiect. Oamenii nu au timp să citească poliloghii. Prezintă-le mesajul tău în mai puțin de 1 minut.
 4. Obișnuiește-ți audiența cu emailuri trimise în aceleași zile și la aceeași ora. Acest detaliu poate părea nesemnificativ, dar de fapt, ajută cititorii tăi să prindă familiaritate cu brandul tău.
 5. Analizează. Analizează periodic rata de deschidere, de click și de vânzare pe care o ai prin campaniile de email. Vezi ce tipologie de email dă mai multe roade, ce gen de mesaj și la ce ore prinde mai bine. Apoi mulează-ți campaniile după noile date. Astfel, vei elimina ceea ce nu îți aduce rezultate, și te vei focusa pe emailurile care îți aduc câștig.
 6. Nu trimite numai emailuri cu oferte. Altfel, îți vei plictisi audiența și te vor percepe doar prin filtrul promoțiilor. Oamenii nu prea deschid emailuri unde știu că trebuie să dea banul pe ceva. De aceea, segmentează-ți campaniile și caută să trimiți pe lângă oferte, și emailuri cu informații gratuite și prețioase. Oferă-le valoare gratuită. Trimite tips & tricks, sfaturi, indicații și orice îi face să perceapă că nu ești doar după buzunarele lor ci că ești realmente interesat de binele lor.
 7. Folosește titluri atrăgătoare care stârnesc curiozitate. În titlu stă tot. Titlul provoacă cititorii să apese și să descopere mesajul emailului. De aceea, păzește-te de clișee, propoziții fără noimă sau depersonalizate ce nu stârnesc nicio emoție. Folosește 1 singur emoji, și un maxim de 10 cuvinte. E nevoie de creativitate și ingeniozitate pentru crearea titlurilor de succes.
 8. Include un call-to-action. Fiecare email are un scop. Sensul lor este să ducă cititorul de pe email, pe o altă pagină. Așadar, fie că trimiți oferte, articole de blog sau informații, asigură-te că există întotdeauna un buton cu “află mai multe aici”.
 9. Nu trimite mai mult de 1 sau 2 emailuri pe săptămână. Unele firme fac totul corect, dar din cauză că trimit prea multe emailuri, pierd subscribers și vânzări. Trimiterea de multe emailuri sună a disperare. Nu vrei ca firma ta să fie percepută ca fiind prea insistentă.
 10. Nu trimite emailuri în numele companiei, ci în numele tău sau a unei persoane reale. Vorbește la per tu, și menține un ton prietenos și informal. Oamenii au mai multă încredere în oameni decât în companii.
 11. Folosește un program de personalizare a numelor. Spune-i pe nume celui căruia îi trimiți emailul. Rata de atenție e mai mare atunci când cititorul își vede numele scris.
 12. Oferă cititorului posibilitatea să răspundă la emailul trimis. Arătă-te deschis în comunicarea cu el și fă-l să înțeleagă că vorbește cu o persoană reală, și nu cu un robot.

[Pentru asistență și consultanță în gestionarea și crearea campaniilor de email marketing, apasă aici.]

“Ok, mersi, dar cum colectez mai multe emailuri? Vreau să îmi lărgesc baza de contacte.”

Poți colecta emailuri prin mai multe căi.

1. Folosește-te de site-ul tău. Adaugă un pop-up pentru fiecare vizitator care intră pe site, unde îl inviți să se inscrie la newsletter.

2. Creează un landing page la care aduci oameni prin reclame, concursuri sau prin canalele de social media. Acolo, incentivează-i să îți lase emailul contra unei oferte sau a unui produs gratuit.

3. Include o secțiune de “Înscrie-te la Newsletter-ul nostru” pe fiecare articol de blog și pe fiecare pagină a website-ului.

Cu cât ai mai multe persoane înscrise în lista ta de emailuri, cu atât cresc șansele tale de profit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: