Dacă marketing nu e, nimic nu e! Câteva argumente din experiența personală

Dacă marketing nu e, nimic nu e! Câteva argumente din experiența personală

Tot ceea ce consumi sau folosești în prezent, se datorează marketingului.

Am mai spus cuiva fraza asta și nu i-a picat deloc bine. Acesta credea că este foarte stăpân pe sine și pe deciziile sale.

“Eu îmi cumpăr ce vreau eu, nu ce mă păcălesc ăștia cu marketingul lor.”

Oh da. Și eu sunt un miliardar din Dubai și mâine merg să cuceresc planeta Jupiter.

Da, nu ne place să auzim că deciziile noastre sunt influențate extrem de tare de marketing. Ne place să ne vedem imaculați, puri și stăpâni în totalitate pe tot ceea ce facem și suntem.

Da, ar fi frumos…

Ar fi posibil, dacă am trăi undeva într-o peșteră și nu am avea contact cu civilizația. Dar 99% dintre noi trăim în contact cu alți oameni.

Marketingul este peste tot. Dar stai, nu e ceva rău. E pur și simplu o realitate.

De ce ți-ai cumpărat telefonul sau calculatorul după care citești acest articol?

Unele motive ar fi: datorită prețului bun, sau calității, sau fiindcă mi-a fost recomandat etc. Dar adevărul este că orice motiv te-a făcut să-l cumperi, acesta se datorează campaniilor de marketing din spate.

Promoțiile sunt marketing. Sunt gândite de așa natură ca să te convingă să cumperi. Calitatea este și ea tot un factor de marketing. Calitatea poate fi o percepție. Acel produs poate nu e, de fapt, făcut din cine știe ce materiale prețioase. Sau poate că e. Dar nu ai fi știut de el și nu te-ar fi fermecat dacă nu ar fi existat un proces de convingere a priori etc.

Alegerile noastre sunt rezultatul marketingului deștept.

Ce vreau să zic e că dacă ai o firmă cu produse sau servicii de oferit, este absolut o crimă să lași deoparte partea de marketing. Marketingul e oxigenul vânzărilor.

A apus vremea produsului ce se vinde de la sine. Suntem în 2022. Hello?

Concurența din secolul nostru este acerbă. În prezent, supraviețuiește cine știe să se promoveze mai bine decât ceilalți.

Oamenii sunt sătui de produse, servicii și oferte. Li s-a luat. Sunt inundați de obiecte.

Produsul tău nu se va vinde de la sine, doar fiindcă ai deschis un magazin, sau pentru că l-ai așezat frumos în vitrină.

Mâine poimâine inteligența artificială va lua locul multor joburi și poate, cine știe, va fi în stare să-și deschidă un magazin cu produse puse în ordine.

Cu ce ne deosebim noi, oamenii, față de roboți sau unii față de alții? Cu unicitatea noastră creativă.

Această capacitate creativă unică se numește marketing.

Nu te vei bucura niciodată de o creștere semnificativă a profitului dacă nu dispui de un buget lunar și generos pentru campaniile de marketing. Este o realitate!

Una este să ai lucruri de vânzare, iar alta este să știi cum să le vinzi. Vânzarea nu ține doar de un preț avantajos sau de nevoile oamenilor.

Vânzarea isteață are de-a face cu percepțiile, prestigiul și emoțiile persoanelor.

Clienții cumpără motivați de emoție, nu de rațiune. De rațiune se folosesc într-un al doilea moment când vor să dea un sens achiziției.

Marketingul este modalitatea deșteaptă de promovare bazată pe factori psihologici și sociali.

Marketingul este o știință creativă. Uneori artistică, alteori tehnică. Aceasta nu poate fi lăsată la voia sorții sau în mâna celor care au impresia că le știu pe toate.

Ai merge la terapie la cineva care se dă psiholog fiindcă are impresia că le știe pe toate? Sper că nu. Îți dai seama ce sfaturi și sugestii neprofesioniste ți-ar da?!

Dacă problemele sufletului tău nu i le-ar dai oricui, de ce ai da problemele sufletului firmei tale oricui se dă “deștept”?

Românul, se știe, are impresia că e bun la toate și că le știe pe toate. Sincer, nu mă deranjează atitudinea asta la noi. Admir încrederea pe care o avem în istețimea noastră. Eu chiar cred, în sinea mea, că românul are o inteligență sclipitoare.

Dar când vine vorba de business și de dorința de creștere, atitudinea “lasă mă că merge așa” sau “ce mare scofală e și cu marketingul ăsta, știu mă, știu cum se face” e o abordare distrugătoare.

Un antreprenor nu poate oricum să le știe pe toate. Vei știi multe lucruri, dar specializarea ta va fi pe 1 sau 2 elemente cel mult. De asta ai nevoie de oameni specializați pe alte lucruri.

Știai că în America nu mai e la moda să fumezi? Tinerii din generația mai nouă nu percep deloc a fi cool să fumezi. Dimpotrivă, mulți sunt pasionați de tendința de a mânca sănătos, vegan, vegetarian și bio. Fumatul e anti-sănătate, și ca atare e un big no-no.

E puțină curioasă această schimbare de paradigmă. Până acum 10-20 de ani era foarte cool să te afișezi cu o țigară între degete. Ce s-a întâmplat? S-a întâmplat că atât guvernul cât și companiile private au creat insistent și în mod repetat campanii de conștientizare contra fumatului.

Aceste campanii au avut la bază un marketing atât de convingător și de relevant, încât au determinat generații întregi de oameni să renunțe la fumat și să îmbrățișeze iubirea pentru sănătate.

Asta înseamnă marketing.

Marketingul adevărat transformă, convinge, educă, modelează percepții, intră în subconștient și face subiectul promovat să fie îndrăgit de cei cărora le sunt adresate mesajele.

În zilele noastre, marketingul este de mai multe feluri. Îl avem, de exemplu, pe cel offline, dar îl avem și pe cel online. În funcție de nișa ta, de obiective și de buget, ambele sunt cruciale.

Cel online pare uneori mai ușor decât cel offline.

“Ce mare lucru să faci un site, să postezi pe social media și să mai faci ici colo câte o reclamă.”

Problema este că, de fapt, chiar e un mare lucru. Marketingul online este o meserie în sine. Nu te poți raporta la el de parcă ar fi o joacă pentru cei mici.

Am cunoscut firme ale căror conturi de social media sunt folosite de copiii proprietarilor. Nu e doar greșit, e pur și simplu strigător la Cer.

Cum să lași un copil să se joace cu digital marketing? Repet, marketingul este modelarea percepțiilor. Ține de psihologie, persuasiune, vânzări, sociologie, și multe altele.

Marketingul online este la fel ca cel din offline. O singură postare pe social media îți poate aduce clienți dacă este realizată de specialiști în domeniu.

Este, da, o mare scofală să știi cum să scrii, ce să transmiți, și ce imagini sau videouri să folosești.

Este, da absolut, o mare scofală să ai un site care nu e plictisitor, monoton, rece și ponosit, ci să ai unul care convertește vizitatorii în clienți.

Este o foarte mare scofală să ai un branding care să ofere valoarea dorită produselor tale.

Secolul 21 te apelează… oare îi vei răspunde sau vei rămâne în secolul trecut, singur, așteptând ca produsul tău să se vândă de la sine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: