Nu folosi LinkedIn pentru afacerea ta înainte să aplici aceste strategii de marketing

Nu folosi LinkedIn pentru afacerea ta înainte să aplici aceste strategii de marketing

În postarea anterioară (vezi aici), am descoperit ce este LinkedIn, la ce ne ajută și cum funcționează.

Reclame

Acum, a sosit momentul să săpăm mai în profunzime și să vedem cum putem folosi LinkedIn pentru business-ul sau proiectul nostru.

Dacă îți dorești noi clienți, lead-uri, noi colaboratori, sau vânzări suplimentare, citește mai departe.

Am pregătit pentru tine mai multe idei de marketing pe care sunt bucuros să le împărtășesc.

General vorbind, atunci când vine vorba de LinkedIn trebuie sa iei seama la 3 elemente fundamentale: postările pe care le publici, secțiunea de “analytics” și momentul potrivit de postat.

Să le luăm pe rând.

Postările

Postările tale ar trebui să fie relevante, nișate pe audiența ta și destul de “eye-catching”.

 • Adaugă imagini. Nu este obligatoriu să o faci, dar postările cu imagini iau mai mult spațiu din flux și, drept urmare, atrag atenția mai ușor.
 • Adaugă un infographic, video sau o fișă de prezentare. Postările cu elemente vizuale primesc mai multe comentarii, vizibilitate și like-uri decât cele formate doar din text.
 • Prima propoziție scrisă a postării trebuie să provoace o anumită emoție în cititori. Stărnește-le curiozitatea, provoacă-i, fii un pic controversat, sau pur și simplu prezintă niște date ușor incredibile.
 • Scrie câte una sau două propoziții pe rând. Atât utilizatorii de pe LinkedIn, cât și cei de pe alte rețele sociale, nu reușesc să se concentreze citind paragrafe lungi. Vino în ajutorul lor, spațiind cât mai mult între propoziții.
 • Lungimea textului tău să nu fie prea mare. De fapt, fii concis, la obiect, și provoacă impact. Dacă ai mai multe de spus într-o singură postare, mai bine pui un link către un articol mai lung de pe blogul tău.
 • Încheie fiecare postare cu un CTA (call to action). Cere audienței tale sa viziteze site-ul tău, să te contacteze pentru mai multe detalii, să se înscrie la un eveniment, să salveze postarea ta, sau cere-le să se angajeze într-o anumită schimbare.
 • Numește-ți publicul. Fie că o faci la începutul postării, fie că o lași spre sfârșit, numirea audienței tale reprezintă o bună practică pentru a obține mai mult engagement. De exemplu: “Ești un antreprenor care a obosit să-și gestioneze singur facturile?” sau “Pentru toți cei care își caută un nou job…”.
 • Formulează postări care pun întrebări și solicită răspunsuri din partea audienței tale.
 • Creează postări care răspund întrebărilor sau perplexităților publicului tău țintă.
 • Ocazional, postează sondaje croite pe interesele industriei tale de activitate. Sondajele te ajut să primești feedback rapid și vizibilitate suplimentară.
 • Adaugă hashtag-uri printre rândurile postării tale.
 • Răspunde imediat comentariilor pentru a favoriza engagement-ul.
 • Postează constant. Fie o dată pe zi, fie o dată la câteva zile. Menține-ți audiența antrenată.
 • Folosește reclamele (sponsored posts) strategic. Nu este întotdeauna necesar să apeși butonul de promovare. Însă, uneori acest lucru devin vital dacă vrei să obții cu rapiditate un anumit răspuns de la target-ul tău.
 • Repostează conținutul mai vechi de 4-5 luni care a fost primit foarte bine anterior.

Analytics

Dacă nu analizezi constant datele și rezultatele pe care le obții, atunci nu vei știi ce anume trebuie modificat pentru a stimula creștere.

LinkedIn are instalată secțiunea de analytics, exact pentru acest scop. Prin măsurarea vizualizărilor, a engagement-ului, sau a click-urilor îți vei putea îndeplini obiectivele de marketing.

Așadar, analizează date despre:

 • La ce format de postări ai mai multă interacțiune;
 • La ce subiecte;
 • La ce tip de elemente vizuale;
 • Cum au găsit oamenii postările tale;
 • Din ce tipologie de persoane e compusă audiența ta;
 • Comparații cu competitorii tăi;
 • Informații detaliate despre concurența ta;

Momentul potrivit de a posta

Nu exagerez atunci când afirm că dacă nu postezi la momentul potrivit, atunci degeaba o faci. Mai bine nu mai postezi deloc, decât să o faci atunci când pe LinkedIn “bate vântul”.

Ideea că, oricum postarea ta va ajunge să fie văzută de followerii tăi, atunci când aceștia vor intra pe platformă, este pur și simplu falsă.

LinkedIn are un algoritm care nu arată postările în ordine cronologică. Publicațiile care obțin cele mai multe like-uri și interacțiune, sunt cele care ajung eventual să fie vizualizate de publicul tău.

Momentul potrivit de a posta este, așadar, de o importanță strategică. Dacă nu primești destul engagement, măcar să fii acolo atunci când contactele tale se conectează.

Trebuie să postezi atunci când publicul tău accesează LinkedIn. Poate fi dimineața la 8, sau după-amiaza la orele 18.

Succesul vine din cunoștința detaliată pe care o ai despre audiența ta țintă.

In afară de a cunoaște momentul oportun de a posta, întreabă-te care sunt subiectele de interes pentru potențialii tăi clienți sau colaboratori.

Adaugi prin conținutul tău valoare industriei? Sau repeți un mesaj monoton care plictisește?

Folosește-te de trenduri, de știrile zilei, de subiecte controversate, de evenimente despre care vorbește toată lumea.

Leagă-te de actualitățile sezonului și scrie postări interesante și relevante.

Reclame

Dacă consideri necesar, colaborează cu influenceri sau cu persoane cheie din industria ta. Postările lor despre produsul sau serviciul tău, îți poate aduce un boost mai rapid de credibilitate.

Dacă ai o afacere B2B, LinkedIn este locul ideal în care să investești. Majoritatea business-urilor se află pe această rețea și sunt deschise la noi afaceri.

Răspunsul este da! Strategiile de marketing pe LinkedIn, te pot ajuta la creșterea vânzărilor și la construirea branding-ului firmei tale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: