Iată ce nu știai despre branding și nu-ți permite să ai un brand puternic

Iată ce nu știai despre branding și nu-ți permite să ai un brand puternic

Să începem de la zero. Ce este, de fapt, brand și branding? Brand-ul este percepția pe care clienții tăi o au despre business-ul tău. Branding-ul este, în schimb, procesul de creare a percepțiilor.

Reclame

Acestă impresie e dată de toate acele elemente vizuale, invizibile și scrise care înconjoară proiectul tău.

Dacă vorbim de lumea online, branding-ul se vede în website, pe social media, în email marketing, și în toate platformele media pe care compania ta le folosește.

Branding-ul redă o temă generală oriunde este prezent sau prezentat business-ul tău.

Logo-ul, imaginile, bannerele, reclamele, vibe-ul, angajații, designul interior și multimedial, comportamentul offline și online, ținuta, modul de comunicare, limbajul, și felul de a face lucrurile, toate acestea reprezintă branding-ul.

Un branding eficient ajută firmele să se diferențieze de concurență, să câștige familiaritatea cumpărătorilor și să devină o voce puternică în industria lor de referință.

„Un brand este ansamblul de așteptări, amintiri, povești și relații care, luate împreună, conduc decizia consumatorului de a alege un produs sau un serviciu în detrimentul altuia.” Seth Godin

Construcția branding-ului ar fi bine să fie efectuată înaintea lansării business-ului, pentru a păzi potențialii tăi clienți de orice sentiment de confuzie.

Cum poți construi un brand puternic?

1. Cunoaște-ți audiența. Pentru a deveni un brand puternic este necesar să vorbești pe limba consumatorilor tăi. Trebuie să le știi fricile, visele, ce anume îi atrage, ce îi motivează, ce buget au, și ce anume i-ar face să se îndrăgostească de brandul tău.

2. Ce anume promiți clienților tăi? Ce pot obțin prin serviciile sau produsele tale? Cum le vei îmbunătăți viața? Dacă vinzi produse sau servicii asemănătoare cu ale altora, de ce cumpărătorii ar alege brandul tău?

3. Dezvoltă o temă vizuală cât mai bine croită pe audiența și pe mesajul tău. Folosește aceleași culori, același logo, același slogan, aceleași font-uri, aceeași experiență vizuală oriunde este prezent brandul tău.

4. Ocupă-te de detaliile invizibile. Un brand nu înseamnă doar produse sau servicii. Un brand de calitate înseamnă și emoție sau sentimente. Consumatorii tăi trebuie să simtă ceva frumos în sufletul lor, atunci când intră în contact cu firma ta. Partea interpersonală, relațională, și de grijă sufletească față de clienți reprezintă, în cele mai multe cazuri, motivul pentru care o firma are mai multe vânzări decât altele.

5. Oferă follow-up cliențiilor tăi. Vânzările recurente sunt deseori cheia prosperității. Însă, acestea nu au loc întâmplător. Oamenii revin dacă sunt chemați. O strategie de follow-up te poate scăpa din mari blocaje financiare.

6. Ai grijă de reputația firmei tale. Atât în spațiul online, cât și în cel offline este indicat să nu neglijezi percepția și feeling-ul pe care oamenii îl au despre business-ul tău. Clienții sunt nemulțumiți, dezamăgiți, sau pur și simplu indiferenți față de ce înseamnă firma ta? Nu-i demoniza, ci caută să descoperi sursa problemelor și lucrează la a le imbunătăți impresia despre ceea ce oferi.

7. Ocupă-te de angajații tăi. Asigură-te că în compania ta există o atmosferă distinsă, prestigioasă și prietenoasă. În fond, angajații tăi sunt primii care intră în contact cu clienții tăi. Dacă aceștia lucrează într-o atmosferă haotică, toxică, unde sunt tratați ca niște roboți fără sentimente, vibe-ul ăsta se va reflecta mai departe și în contactul cu consumatorii. Raportul uman: angajator-angajat, angajat-angajat, angajat-client, este definitoriu într-o firmă.

8. Prestigiu. Din păcate, elementul prestigiului este adesea neglijat de antreprenorii români. Dupa cum spuneam mai sus, o firmă nu înseamnă doar o vânzare rece de produse sau servicii, ci este mai mult de atât. Prestigiul, într-o firmă, este format din toate acele aspecte de finețe, eleganță, curățenie, și onoare. Oricare ar fi dimensiunea business-ului tău, clienții trebuie să simtă că au de-a face cu o firmă care se respectă și care arată în cea mai bună formă posibilă. Dacă brandul tău emană finețe și onoare, oamenii le vor simți și vor vedea produsele sau serviciile tale cu mai mare considerație.

„Brand-ul este suma totală a modului în care cineva percepe o anumită organizație. Branding înseamnă modelarea acestei percepții.” -Ashley Friedlein

Reclame

Coca-Cola este mai mult decât un suc acidulat. Starbucks este mai mult decât cafea. Ray-Ban este mai mult decât o pereche de ochelari de soare.

Interacțiunea cu aceste produse oferă experiențe, iar noi le cumpărăm având în vedere fix această experiență. Asta înseamnă branding eficient.

Atunci când, pe lângă produsul tău, oferi si o experiență peste așteptări, atentă la detalii, armonizată vizual și sufletească, firma ta are toate șansele să prospere și să cucerească noi culmi de succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: