Este 2022 și tot mai multe rețele de socializare integrează NFT-urile

Este 2022 și tot mai multe rețele de socializare integrează NFT-urile

NFT-urile, acele unități unice digitale care pot fi comercializate prin tehnologia blockchain, isi fac tot mai mult loc pe rețelele de socializare.

Reclame

Anul trecut, Twitter a fost primul social media care a anuntat integrarea NFT-urile. Utilizatorilor abonamentului premium li s-a oferit functia de a-si schimba poza de profil in NFT. Posibilitatea fiind disponibila doar celor care isi conecteaza la profil propriul portofel virtual de criptomonede. Printre portofelele verificate de Twitter se numara, pana in prezent, Argent, Coinbase Wallet, Ledger Live, MetaMask, Rainbow si Trust Wallet.

NFT-urile de pe Twitter se recunosc dupa forma hexagonala in care sunt incadrate.

Feature-ul nu este, insa, foarte bine pus la punct si se afla intr-o faza beta. Desi unii utilizatori s-au plâns de lipsa de securitate si de indisponibilitatea mai multor portofele virtuale verificate, funcția rămâne in continuare un pas important în istoria NFT-urilor.

Urmatorea retea media care si-a anuntat deschiderea fata de NFT-uri este Youtube. La inceputul acestui an, Susan Wojcicki CEO-ul Youtube, a declarat ca platforma sa va imbratisa in scurt timp tehnologia blockchain.

Youtube-ul ar urma sa implementeze acest sistem pentru a ramane in pas cu inovatia si pentru a oferi noi metode de caștig creatorilor de continut. Inca nu se știe când se vor întâmpla aceste lucruri. Nu avem date sau funcții anunțate.

„Anul trecut în lumea criptomonedelor, a jetoanelor nefungibile (NFT) și chiar a organizațiilor autonome descentralizate (DAO) a evidențiat o oportunitate de neimaginat anterior de a crește legătura dintre creatori și fanii lor”, a scris Susan Wojcicki.

„Ne concentrăm mereu pe extinderea ecosistemului YouTube pentru a-i ajuta pe creatori să valorifice tehnologiile emergente, inclusiv a lucrurilor precum NFT, continuând în același timp să consolidăm și să îmbunătățim experiențele pe care creatorii și fanii le au pe YouTube.”

Instagram si Facebook, aplicatii din compania Meta, au lucrurile mai clare decat Youtube-ul. Desi au ramas in urma Twitter-ului, cele doua au planuri mari in acest an. Facebook construieste un marketplace pentru NFT-uri, iar Instagram doreste sa le implemenze sub forma de postări sau conținut de sine stătător.

Mark Zuckerberg, cel care si-a anunțat anul trecut intenția de a crea noul internet, prin formarea Metaverse-ului, crede ca NFT-urile pe care le detii ar trebui sa circule liber pe toate rețelele sociale. Imbracamintea cu care îți îmbraci avatarul sau piesele de design interior din metaverse vor apărea și pe Instagram sau Facebook.

[Citeste aici mai multe despre Metaverse]

„Lucrăm la aducerea NFT-urilor pe Instagram în termen scurt”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO- Meta.

Așadar, 2022 continuă sa ne uimească. Ceea ce anul trecut parea o joaca de copii sau un trend, este acum un subiect cat se poate de serios. NFT-urile vor fi parte tot mai integranta din viețile noastre, si vor duce progresul tehnologic la un nou nivel.

[Citeste aici mai multe despre NFT-uri]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: