Ce înseamnă că BNR a aprobat tranzacția Elrond de cumpărare a Twispay?

Ce înseamnă că BNR a aprobat tranzacția Elrond de cumpărare a Twispay?

Zilele astea de început de martie BNR, Banca Națională Română, a aprobat tranzacția Elrond de cumpărare a Twispay.

Ce înseamnă acest lucru? Mai întâi sa începem cu cateva definiții.

Reclame

Ce este Elrond? Elrond Networks este un proiect fondat la Sibiu de frații Beniamin si Lucian Mincu impreuna cu Lucian Todea. Proiectul a inceput cu misiunea de a construi o infrastructura imbunatatita blockchain. Elrond este prima companie românească de blockchain care a reușit să ajungă în top 50 la nivel mondial. Poate procesa până la 15.000 tranzacții pe secundă, si are un sistem extrem de securizat si bine pus la punct. Pe langa aceste aspecte, Elrond mai are dezvoltate si alte proiecte, cum ar fi propria criptomoneda, numita EGLD (sau eGold), un marketplace pentru NFT-uri, si un exchange de monede numit Maiar Exchange.

Ce este Twispay? Twispay, in schimb, este o institutie financiara licentiata sa presteze servicii de plata online in toata Uniunea Europeana. Twispay detine, totodata, si statutul de membru principal Visa, si poate sa emita carduri Visa si Mastercard.

Achizitia Twispay de catre Elrond si aprobarea BNR, inseamna in cateva cuvinte, ridicarea in nivel al companiei Elrond, de la startup la o pozitie superioara, de impact international. Elrond va putea de acum sa ofere conturi IBAN si carduri preplatite.

Nu doar atat, dar, Elrond sustine ca acest pas ii pune “în poziția strategică de a oferi infrastructură sustenabilă pentru un nou sistem de a plăti, care este mai rapid, mai ieftin, mai transparent și mai disponibil oamenilor din întreaga lume”.

De ce este mai rapid, mai ieftin, mai transparent si mai disponibil? Fiindca se foloseste de tehnologia blockchain.

„Această decizie istorică a Băncii Naţionale a României deschide calea pentru cetăţenii Uniunii Europene, şi în curând pentru oamenii de pretutindeni, să aibă beneficii semnificative generate de transferuri de valoare care sunt instantanee şi se realizează la o fracţiune din costurile curente, cu multiple avantaje suplimentare aduse de un sistem care asigură transparenţă şi disponibilitate în orice moment” a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

„Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructură pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent și ușor de accesat de absolut oricine. (…) Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transparență, la orice ora din zi și din noapte, ar aduce beneficii imense atât utilizatorilor, comercianților, cât și firmelor și instituțiilor financiare.” a adaugat Beniamin Mincu.

Este o mișcare importanta care leagă spațiul crypto de sistemele tradiționale de plata. Aceasta achiziție, împreună cu recenta achiziție Utrust, un important furnizor de servicii de plăți cu criptomonede, își propune să joace un rol cheie în digitalizarea sistemelor financiare europene și să servească drept o noua modalitate complet descentralizata, ieftina și aproape instantanee pentru o multitudine de noi servicii financiare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: