SoundOn? Probabil cea mai tare platforma muzicală TikTok a anului!

SoundOn? Probabil cea mai tare platforma muzicală TikTok a anului!

TikTok, aplicatia fenomen, care a depasit atat Facebook cat si Instagram in ce privește rețenția tinerilor, si-a lansat de curand o platforma revoluționara pentru distribuirea muzicii, numita SoundOn.

Reclame

SoundOn este platforma de marketing si de distribuție muzicala creata in sânul aplicatiei TikTok, care vrea sa ajute tot mai multi artisti necunoscuti sa isi faca muzica auzită. Acest nou sistem permite artistilor sa-si incarce muzica direct pe TikTok si pe propriul serviciu de streaming muzical al companiei-mama ByteDance, Resso, si sa se bucure de castiguri financiare atunci cand melodiile lor sunt folosite. Pragul minum de plata este 10 dolari.

Platforma SoundOn s-a aflat în versiunea beta inca de anul trecut, iar, in prezent, este complet disponibilă în SUA, Marea Britanie, Brazilia și Indonezia. In România, SoundOn inca nu este activ, dar progresiv va ajunge sa fie valabil in toata lumea.

Acest serviciu este oferit gratuit, iar artistii vor fi scutiti de toate taxele administrative in primul an de folosire. TikTok promite că SoundOn va plăti 100% din roialitati tuturor creatorilor de muzică care se inregistreaza pe platforma. Acestia isi vor putea pastra drepturile de autor fara interferente din partea TikTok-ului, si isi vor putea incarca muzica si pe alte platforme – SoundOn nu cere exclusivitate.

In afara sharuirii de muzica, SoundOn oferă si alte instrumente de asistență promoțională. Pe platforma vei gasi inclusiv informații despre audiență și dezvoltare, sfaturi specifice de marketing, acces la biblioteca de melodii a TikTokului, bulina albastra de verificare TikTok, aparitii editoriale pe Resso și CapCut, și sprijin promoțional prin video-urile creatorilor de pe TikTok.

„Creatorii TikTok sunt linia vitală a platformei noastre și motivul pentru care sunetele devin hituri”, explică site-ul SoundOn.

„Când lansați muzică prin platforma noastră, echipa noastră va activa diverși creatori pentru a realiza videoclipuri cu piesa dvs. Acest lucru vă ajută să vă extindeți baza de fani și să ajungeți la noi nișe de public.”

Aceste aspecte tranforma SoundOn intr-un serviciu deosebit de atragator pentru artistii noi si emergenti. Acestia au potențialul sa isi dezvolte o baza de fani, care mai apoi sa-i rasplateasca in dolari pe platformele de streaming.

„Noii artiști și creatori muzicali sunt o comunitate vibrantă în cadrul TikTok, iar SoundOn este conceput să-i sprijine pe măsură ce fac primii pași în cariera lor”, a declarat Ole Obermann, șeful global de muzică la TikTok.

SoundOn nu este prima mișcare de acest fel a TikTok-ului în spațiul de sharuire a muzicii. În 2020, compania a semnat un acord cu UnitedMasters, facand din acestia prima platforma de distribuție muzicală integrată în TikTok.

Artiștii interesați se pot înregistra acum pentru SoundOn la us.soundon.global sau soundon.global.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: