Rusia se pregătește să se deconecteze de la internet

Rusia se pregătește să se deconecteze de la internet

Desi planuia de mai bine de 3 ani sa se deconecteze de la internetul global, pare ca Rusia este in prezent mai hotarata ca niciodata spre a face acest pas totalitar.

Sanctiunile economice recente, mass-media Occidentala (care prezinta informatiile distorsionat din punctul de vedere al Rusiei), si atacurile recente ale hackerilor de la Anonymous, au determinat autoritatile ruse sa ia foarte in serios decizia de a-si lua ramas bun de la internetul lumii moderne.

Reclame

De cand a inceput razboiul cu Ucraina, hackerii cibernetici Anonymous au dat mari batai de cap autoritatilor ruse. Acestia au spart mai multe site-uri oficiale, printre care se numera si cel al Ministerului Apararii, si au publicat online mai multe date confidentiale. Aceasta lovitura nu este, insa, prima miscare de acest fel. Hackerii de la Anonymous au declarat razboi cibernetic Rusiei, pozitionandu-se de partea Ucrainei.

Poate nu va amintiti dar nu acum foarte mult timp, si anume in 2019, in Rusia a fost aprobata o lege, cea a internetului suveran rus, care permite Acesteia sa se auto-excluda de la internetul global in caz de atac informatic. In virtutea acestei legi, si fara a surprinde pe nimeni, Rusia poate sa faca acest pas extrem chiar pana la jumatatea lunii martie. Miscarea este menita sa contraatace grupul Anonymous si orice alta lovitura cibernetica venita din exteriorul Rusiei.

Desigur, asta nu inseamna ca internetul nu va mai exista deloc in Rusia. Rusia planuieste in aceste zile, conform unor surse, sa isi mute toate serverele si domeniile in campul lor national ultra-securizat.

Rusii vor continua, astfel, sa aiba internet, dar va fi ceva doar pentru ei, asemeni unei bule din care nu poti iesi si nu poti intra.

In incheiere, ramane totusi intrebarea: oare aceasta masura pentru imbunatatirea securitatii internetului rus este o solutie eficienta sau va duce Rusia, pe termen lung, sa semene tot mai mult cu Korea de Nord?

Un răspuns la “Rusia se pregătește să se deconecteze de la internet”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: