Criptomonedele salvează Ucraina | Sume uriașe primite din donații

Criptomonedele salvează Ucraina | Sume uriașe primite din donații

Criptomonedele au devenit, de la inceputul razboiului, cea mai buna modalitate de a ajuta Ucraina. Guvernul ucrainean a strans pana acum peste 50 de milioane de dolari din donații de criptomonede.

Reclame

Aceasta generozitate, venita mai ales din Occident, a ajutat destul de considerabil autoritățile ucrainiene sa achiziționeze drone, echipamente militare de protecție, si motorină.

Probabil va întrebați de ce totusi accentul cade pe criptomonede in loc de “bani normali”.

Ideea de baza este ca criptomonedele sunt, obiectiv vorbind, mult mai rapid de primit si de gestionat decat banii “normali”. Acestea sar peste procesele intortocheate, birocratice si lente ale băncilor tradiționale si devin astfel o măsura mult mai eficienta intr-o situație de urgenta, cum este cea a Ucrainei in prezent.

De cealalata parte a razboiului, se pare ca si Rusia este implicata in a dezvolta tot mai mult o rubla digitala care sa fie in sistemul blockchain si care sa scape de devalorizarea rublei actuale. Adevarul este că dupa numeroasele sanctiuni economice, rubla s-a devalorizat cu peste 30%, iar acest fapt a provocat autoritatile ruse sa se reorienteze tot mai accelerat catre criptomonede.

Criptomonedele sunt mult mai rezistente pedepselor financiare, si ofera o cale de iesire sigura unei tari care pe zi ce trece devine din ce in ce mai izolata din punct de vedere economic.

Nu stim ce rezerva viitorul, dar razboiul dintre Rusia si Ucraina a ridicat si mai mult faima sistemului blockchain, adica a acelui sistem decentralizat, public si digital format din date foarte securizate, ce nu se pot clona si unde orice actiune este vizibila.

Blockchain s-a dezvoltat oarecum in tandem cu bitcoin-ul, si deși este încă intr-o faza incipienta, acesta ar putea revoluționa modele de afaceri, verificarea identității, combaterea fraudelor fiscale, securitatea procesului electoral si chiar istoricul medical.

Ne îndreptam cu pași repezi spre o lume tot mai digitala. Pandemia a dat un impuls zdravăn acestei realitati, iar războiul din prezent o accelerează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: