Incepe cu ce nu-ti place (Eat that frog!) de Brian Tracy | Citate si puncte cheie

Incepe cu ce nu-ti place (Eat that frog!) de Brian Tracy | Citate si puncte cheie

“Incepe cu ce nu-ti place” este a doua carte terminata de citit luna asta. Este un volum interesant, motivant, care prezinta cateva puncte demne de luat in considerare. Pe mai departe voi lista unele citate care m-au inspirat din lectura cartii:

Reclame
  • „Formează-ți deprinderea ca, înainte să te apuci de orice altceva, să te ocupi imediat de sarcina mai grea și apoi sa continui pana ce aceasta este îndeplinită în totalitate.”
  • „Realizarea unei sarcini importante declanşează eliberarea de endorfine în creier. Aceste endorfine îți conferă un sentiment natural de beatitudine. Fluxul de endorfine care urmează încheierii cu succes a oricărei sarcini te face să te simți mai creativ și mai încrezător.”
  • „Timpul va trece indiferent ce vei face. Singura întrebare este cum il vei folosi și unde vei fi ajuns la sfârşitul săptămânilor și lunilor care vor trece. Iar punctul în care vei ajunge reprezintă în mare masura o chestiune de atenție pe care o acorzi posibilelor consecințe ale acțiunilor tale pe termen scurt.”
  • „Atunci când toate resursele fizice și mentale ale unei persoane se concentrează în acelaşi punct, puterea acelei persoane de a rezolva o problema creşte incredibil de mult.” NORMAN VINCENT PEALE
  • „O singură informație sau o singură abilitate în plus poate schimba semnificativ situația în ceea ce priveşte capacitatea de a-ti face bine treaba. Identifică cele mai importante lucruri pe care le faci și apoi urmează un plan prin care să-ți perfecționezi in permanentă arile respective.”
  • „Vestea cea mai buna este ca ai posibilitatea sa desprinzi orice abilitate de care ai nevoie pentru a deveni mai productiv si mai eficient. Poti invata sa dactilografiezi daca este nevoie. Poti deveni un as al calculatorului. Poti deveni un negociator remarcabil sau un super agent de vanzari. Poti invata sa vorbesti in public. Poti invata sa scrii corect si repede. Toate acestea sunt abilitati care pot fi invatate, imediat ce te hotaresti sa faci din ele o prioritate.”
  • „Pentru profesionisti scoala nu se termina niciodata.”
  • „Alege-ti orice obiectiv, sarcina sau proiect din viata ta in care ai amanat lucrurile si fa un singur pas spre realizarea sa imediata.”
  • „Din punct de vedere psihologic, iti va fi mai usor sa executi o singura portiune mai mica dintr-un proiect de dimensiuni mai mari decat sa te ocupi de toata sarcina deodata. Deseori, odata ce ai inceput si ai finalizat o singura parte din sarcina, o sa ai chef sa mai faci o “felie”. Curand, te vei trezi rezolvand sarcina cate o bucata o data si, inainte sa-ti dai seama, vei fi incheiat-o definitiv.”
  • „Nu mai sta pe ganduri; nu va exista niciodata “momentul potrivit”. Porneste de unde esti si lucreaza cu orice instrumente ai la dispozitie, vei descoperi instrumente mai bune pe masura ce inaintezi.” Napoleon Hill

Mai sunt si alte sectiuni interesante pe care volumul le trateaza, insa va voi lasa sa le descoperiti singuri. Cartea poate fi achizitionata pe Elefant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: