Cel mai bogat om din Babilon de George S. Clason | Recenzie carte

Cel mai bogat om din Babilon este o carte care a fost pentru prima oara publicata in 1926, o carte plina de intelepciune in domeniul educatiei financiare. Aceasta publicatie a impactat milioane de oameni in ultimele decenii si este un bestseller international. 

Reclame

Felul simplist in care autorul a ales sa descrie marile adevăruri financiare – în format de poveste – face din aceasta carte o piesă atemporală atât pentru începători, cât și pentru oamenii de afaceri cu experiență.

Autorul împărtășește lecții pretioase din punctul de vedere al unui om foarte bogat pe nume Arkad. Babilonul era cel mai bogat oraș din lumea antică, iar Arkad era cel mai bogat om care trăia în acel oraș. Arkad împărtășește secretele sale in a deveni cel mai bogat om, cat si modul în care ceilalți pot obține acelasi nivel de prosperitate. 

Cel mai bogat om din Babilon prezinta sfaturi financiare într-un mod ușor de înțeles și de pus in practica. Vei invata cum să economisesti eficient, sa nu blamezi sau sa te plangi ca altcineva are mai mult succes ca tine, cum sa iti achiti datoriile, si cum poti fii intelept in gestionarea bugetului tau.

Aceasta a fost una dintre primele cărți pe care le-am citit despre educatie financiara si o recomand cu caldura tuturor, dar mai ales celor ce sunt pe cale de a dezvolta o afacere sau care detin un business.

Bogăția, precum un copac, crește dintr-o sămânță mică. Primul bănuț pe care îl pui deoparte este sămânța din care va crește copacul bogăției tale. Cu cât plantezi mai repede acea sămânță, cu atât crește mai repede copacul. Și cu cât hrănești și uzi mai mult acest copac cu economii consistente, cu atât mai repede poți să te odihnești sub umbra sa.

„Întâi ai învățat să trăiești cu mai puțin decât câștigi. Apoi ai învățat să cauți sfaturi la cei care au ajuns competenți prin propriile lor experiențe. Și, în final, ai învățat să faci aurul să lucreze pentru tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: