Bologna 12 Obiective Turistice | Impresii si Curiozitati | Locuri de vizitat

Bologna 12 Obiective Turistice | Impresii si Curiozitati | Locuri de vizitat

Bologna este unul dintre cele mai subestimate orașe din Italia. În ciuda frumosului său centru istoric, a bogatei gastronomii și a atmosferei pline de viață, Bologna este adesea trecută cu vederea de turiștii care viziteaza alte orase renumite din Italia.

Bologna este capitala regiunii Emilia-Romagna din nordul Italiei. Este situata între Florența (la sud) și Veneția (la nord) și este ușor accesibila cu trenul sau avionul.

De-a lungul istoriei, Bologna a servit ca un important centru cultural și economic și a fost condusă de etrusci, celți, si romani.

Datorită locației sale, orașul servește astazi ca un important nod de transport al Italiei. Fiind un important oraș universitar cu o lunga si interesanta istorie, Bologna dispune astazi de o gamă minunată de obiective turistice, arhitectură fantastică și muzee de rang.

Fotografie Canva

Bologna are 3 porecle italienesti. Acesteia ii se mai spune si „La Dotta, la Grassa e la Rossa” („Savanta, grasa si rosia”). Poate părea ciudat, dar aceste porecle rezumă tot ceea ce are mai bun de oferit acest fermecator oraș din centrul Italiei.

“La Dotta” fiindca gazduieste una dintre cele mai vechi universitati din Europa de Vest si anume, Universitatea din Bologna. “La Grassa” fiindca se mandreste cu o gastronomie de exceptie, si “La Rossa” pentru acoperisurile de lut rosu de pe cladirile sale.

Impresii personale

Am vizitat Bologna acum cativa ani si mi-a atras atentia prezenta tinerilor care erau in numar mai mare decat celelalalte categorii de varsta. Orasul are oameni cool, moderni, stilati si cumva artistici. Pentru mine, oamenii din Bologna sunt un mix intre cei din Milano si cei din Florenta. Au acel aer de artisti smart increzatori in propriul stil si propria arta.

Am gasit Bologna ca fiind un oras curat, si cumva silentios. Oamenii nu sunt la fel de galagiosi ca cei din Napoli sau Roma, iar cladirile si arhitectura sunt tipic italienesti. Orasul aspira la a deveni un centru smart, modern si contemporan. Este interesant sa vezi cum partea moderna incearca sa penetreze clasicismul italienilor.

Cel mai mult insa, la Bologna, am fost impresionat de arhitectura sa. Orasul are o arhitectură istorică unică, cu porticuri deosebite, biserici frumoase si cu doua turnuri (Due Torri) care domină orizontul cetatii.

Le Due Torri – Fotografie Canva

Care sunt obiectivele turistice din Bologna?

Bologna are multe atractii ascunse care asteapta sa fie descoperite. Acestea sunt obiectivele sale turistice:

 1. Le Due Torri sunt două turnuri care reprezinta simbolul orașului. Ca și turnul din Pisa, si acestea se înclină, dar nu în aceeași măsură. Turnurile sunt situate în partea veche a orașului Bologna și le puteți folosi ca un bun reper pentru restul itinerariului vostru in oras. Turnurile se numesc Asinelli si Garisenda.
 2. Basilica di San Petronio este situată în Piazza Maggiore și este cea mai mare biserică din Bologna. Este, de asemenea, a șasea biserică ca mărime din Europa, măsurând 132 m lungime, 60 m lățime și 45 m înălțime.
 3. Sanctuarul Madonei San Luca este o biserică care a fost construită pe vârful unui deal deasupra orașului Bologna. Locatia oferă priveliști minunate asupra orașului.
 4. Porticurile din Bologna fac parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Le vei găsi peste tot în Bologna. În total, există in oras peste 38 km de porticuri.
 5. Palazzo d’Accursio este situat in Piazza Maggiore și are intrare gratuita. Acesta este sediul Guvernului și este una dintre cele mai importante clădiri din Bologna.
 6. Fântâna lui Neptun în Piazza del Nettuno.
 7. Piazza Maggiore situata în centrul orașului Bologna, lângă Fântâna lui Neptun. Această piață a păstrat același aspect încă din secolul al XV-lea.
 8. Archiginnasio din Bologna este poate cea mai importantă clădire din oraș. Găzduiește Teatrul Anatomic și Biblioteca Municipală.
 9. Muzeul Pinacoteca Nazionale este considerat cel mai bun muzeu din Bologna. Aici veți găsi artă religioasă care este foarte bine conservata.
 10. Finestrella di Via Piella este un loc din Bologna care aduce a Venetia datorita canalului din Via Piella. Este un loc foarte interesant de vazut.
 11. Quadrilatero: o zona emblematica din Bologna pentru turistii care vor sa se bucure de specialitatile culinare ale orasului.
 12. Sette Chiese di Santo Stefano este o piata superba cu porticuri frumoase si arhitectura tipic bolognese.
Canalele Bolognei – Fotografie Canva

Curiozitati

 • Bologna este un oras al studentilor. Peste 85.000 de tineri frecventeaza cursurile universitare din oras. Atmosfera orasului este una studenteasca.
 • Langa Palazzo della Podestà, din Piazza Maggiore, soaptele se aud in diagonala datorita acusticii din acel loc.
 • Bologna detine al doilea cel mai vechi centru medieval din Europa, dupa Venetia.
 • Pe vremuri, Bologna avea lagune si canale asa cum are astazi Venetia. In prezent, in Bologna mai poti gasi unele canale care sunt similare celor din Venetia.
 • Mortadella, branza Parmeggiano, otetul de Modena si sosul alla Bolognese isi au originea in aceasta zona.
 • Orasul este pe alocuri hipster si are deosebite muraluri cu graffiti.
 • Se crede ca orasul a avut 200 de turnuri pe vremuri, din care mai regasim astazi doar 20.
 • Turnul Garisenda este mentionat in Divina Commedia scrisa de Dante Aleghieri acum peste 700 de ani.
 • Napoleon a ocupat orasul timp de 17 de ani, intre 1797 si 1814.
 • In 2000, Bologna a fost declarat oras european al culturii, iar in 2006, “Orasul muzicii”.

Iti recomand vizita acestui oras atat pentru unicitatea sa si pentru frumusetea sa arhitecturala, cat si pentru faptul ca este punct rapid de legatura cu celalate orase importante din Italia, cum ar fi Milano, Roma si Florenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: