Despre Venetia Italia | Obiective turistice | Curiozitati, Impresii | Locuri frumoase de vizitat

Despre Venetia Italia | Obiective turistice | Curiozitati, Impresii | Locuri frumoase de vizitat

Veneția este un oraș cu o imensă frumusețe și semnificație istorică. Este un oras unic in Italia datoria morfologiei sale!

Este capitala regiunii Veneto din nordul Italiei, si se intinde pe 117 insule mici care sunt conectate printr-o serie de poduri si printr-o rețea de canale. Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Veneția nu este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, dar este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară.

În timpul Evului Mediu și a Renașterii italiene, Veneția a fost o cetate extrem de puternică și a servit ca un important centru financiar și militar. Mai mult, a fost o locatie care a cunoscut o mare dezvoltare culturală și artistică și a fost renumită la nivel global.

Astăzi, acest oras rămâne un important centru economic și este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Italia.

Am vizitat Venetia in decembrie 2019 chiar inainte de Craciun. Sejurul nostru a durat cateva zile, timp in care am putut vizita toate obiectivele turistice din Venetia: Basilica San Marco, Piazza San Marco, Canale Grande, Ponte di Rialto, Lido di Venezia, Palazzo Ducale, il Ponte dei Sospiri, San Giorgio Maggiore, si Basilica di Santa Maria della Salute.

Ne-am cazat pe insula Lido, adica pe insula dotata cu plaja, si desi nu am putut face baie din cauza temperaturii joase, am fost totusi multumiti de locatia noastra datorita faptului ca in fiecare zi luam vaporetto de la Lido la Piazza San Marco si ne bucuram de privelisti unice.

Venetia este un oras destul de scump. Acolo nu sunt autobuze, ci sunt doar vaporetti. O calatorie cu vaporetto dus-intors a fost 7€ de persoana. O cursa de taxi undeva la 60€, iar pretul mancarii este cu 50% mai mare ca in Roma.

Preturile reflecta interesul orasului de a monetiza pe cat posibil sectorul turistic. Nu-i invinovatesc. Italienii au cu se mandri. Venetia este o intreaga lume per se. Are un anumit stil, are niste view-uri unice, si se poate lauda cu atractii care te fac sa ramai cu gura cascata.

Daca planuiesti sa vizitezi Venetia, te sfatuiesc sa nu o faci in perioada de ‘alta marea’. Noi nu am stiut cand e bine sa vizitam orasul si am luat biletele fix in perioada in care in fiecare dimineata apa marii inunda strazile cetatii pana la 1 metru inaltime.

A fost impresionant sa traiesc experienta inundatiei. Desi incaltamintea noastra a cam avut de suferit din pricina apei, nu ne-a parut rau. Gasesti in Venetia la orice colt cizme de plastic inalte care sa te apere pe cat posibil de apa de pe strazi.

Veneția este unul dintre locurile mele preferate din Italia. De ce? Fiindca este mic și compact, perfect pentru a fi explorat in doar câteva zile. Veneția este romantică, istorică și superbă. Canalele, gondolele, arhitectura, cladirile pline de culoare …

Desi lista site-urilor de vizitat în Veneția este lungă, uita de site-urile mari și populare, lasa-ți harta și exploreaza.

3 răspunsuri la “Despre Venetia Italia | Obiective turistice | Curiozitati, Impresii | Locuri frumoase de vizitat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: