Lacul Bracciano, si orasele Bracciano si Anguillara Sabazia | Calatorie de 1 zi la 32 km de Roma | Obiective turistice Lazio


Unul dintre cele mai faimoase lacuri din Italia este lacul Como, situat in nordul peninsulei. Este atat de popular incat daca te uiti pe Instagram vei descoperi ca hashtagul #lagodicomo are peste 1 milion de utilizari.

In acest articol, insa, voi vorbi despre un alt lac, un lac din imprejurimile Romei, de origine vulcanica cu numele de Lago di Bracciano. Acest lac se afla la 32 km de Roma (click aici pentru detalii despre Roma) si este unul dintre cele mai mari din Italia.

La lacul Bracciano ajungi foarte usor cu trenul de la statia Roma Tiburtina. Calatoria dureaza aproximativ o ora si jumatate si te lasa in orasul Bracciano. Bracciano este unul dintre cele 3 orase principale care se gasesc pe malul lacului.

Am vizitat aceste obiective undeva pe la jumatatea lui septembrie si pot spune ca a fost un timing perfect. Nu a fost nici prea cald si nici prea multa imbulzeala.

O data ajunsi la Bracciano, am luat-o printre stradute spre castelul Orsini-Odescalchi. Zona castelului este partea unde se afla si old town-ul orasului. Sus pe dealuri, cu stradute stramte, cu multe plante si usi foarte artistice.

Castelul Orsini-Odescalchi

Dupa cateva cadre aici, am coborat la lacul Bracciano. Lacul Bracciano este de un albastru clar, luminos si curat. Este inconjurat de munti de mici dimensiuni si are destul de multe plaje. Apa lacului este foarte curata, nisipul nu este foarte fin dar nu este neplacut la atingere. Daca in fata noastra nu ar fi fost munti, eu unul as fi crezut ca suntem undeva la mare.

La lac te poti opri sa savurezi o pizza la una dintre terasele incantatoare, poti inchiria o barca si te poti plimba pe lac, sau poti sta la soare si sa uiti de griji. Noi am ales sa savuram o pizza si sa ne plimbam cu picioarele in apa pe malul lacului.

Dupa aceste doua obiective, lacul Bracciano si orasul cu acelasi nume, am luat trenul si ne-am oprit la al doilea orasel cochet de pe malul lacului: Anguillara Sabazia.

Trebuie sa recunosc ca Anguillara Sabazia ne-a impresionat mai mult ca Bracciano. Dispune de un old town mai maricel, cu colturi si unghiuri pur italienesti medievale. Este foarte linistit, fiecare portita are multe ghivece cu plante mediteraneene, si lumina soarelui cade deosebit de frumos pe cladirile de pe malul lacului.

Daca mergi la Anguillara Sabazia pregateste-te sa urci dealuri si sa cobori vai deoarece orasul se intinde pe o morfologie de acest tip. Nu am simtit oboseala prea mult datorita cadrelor fermecatoare care ne imbaiau privirea la fiecare colt.

Si in aceasta parte a lacului oamenii se bucurau de plaja, apa curata si de conditii de vara. Aici, ca si la Bracciano, prezenta pescarusilor si a lebedelor a fost nelipsita.

In concluzie, recomand orasele Bracciano si Anguillara Sabazia impreuna cu lacul Bracciano, tuturor celor care sunt in cautare de ceva aproape de Roma, o destinatie de 1 zi, si un obiectiv cu cadre medievale.

5 gânduri despre „Lacul Bracciano, si orasele Bracciano si Anguillara Sabazia | Calatorie de 1 zi la 32 km de Roma | Obiective turistice Lazio

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: