Despre Salina Turda | Poze, temperatura, adancime, informatii | Curiozitati Impresii | Plimbarea cu barca pe lacul aflat la 120 adancime

Despre Salina Turda | Poze, temperatura, adancime, informatii | Curiozitati Impresii | Plimbarea cu barca pe lacul aflat la 120 adancime

La Salina din Turda am fost in cadrul calatoriei spre Cluj, adica in luna mai 2021. Am tinut sa ajungem la aceasta salina fiindca vazusem fotografii pe internet care prezentau salina intr-in mod foarte interesant. A trebuit asadar sa mergem si sa ne convingem singuri.

Primul impact pe care il ai la salina este intrarea de la exterior. Mi-a placut mult amenajarea si designul. Pare ca intri undeva intr-o nava spatiala sau intr-un portal cosmic.

Reclame

Al doilea impact este momentul cand cobori scarile in adancuri si totul devine din ce in ce mai rece, intunecat si umed. M-am bucurat ca nu am avut nici un moment impresia aceea gretoasa de claustrofobie. La salina Prahova am avut-o. Imi amintesc cum ma luase ameteala si o stare subita de voma. Dar la cea din Turda nu a fost cazul.

Dupa cateva tuneluri strabatute, am ajuns in cateva minute la intrarea principala din salina, locul de unde avea sa vedem in perspectiva toata locatia. Am ales sa coboram pe scari, in loc sa luam liftul, fiindca voiam sa gustam tot mai mult experienta. Nu ia mai mult de 10 minute coborarea scarilor, iar salina este undeva la 120 de metri adancime. Nu este un loc foarte racoros, temperatura in Salina Turda este undeva la 11-12 grade Celsius.

O data ajunsi jos, ne-am oprit sa admiram peisajul. Foarte multe luminite incarcau atmosfera. O roata panoramica pusa in centrul salinei iar apoi pe de-o parte si de alta am gasit: un mic amfiteatru, o sala de ping-pong, de bowling, de biliard, si de golf. In partea celalalta a incaperii se afla intrarea catre a doua camera a salinei si anume spre lacul din adancuri.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Evident ca nu ne-am multumit cu a stii ca exista un lac pe care se poate merge cu barca, si ne-am urnit sa facem si noi o scurta plimbare pe lac.

Experienta pe acest lac a fost unica. Este extrem de interesant sa stai intr-o barca la peste 120 de metri adancime, pe un lac cu apa neagra, si cu un cer facut din zidurile de sare ale salinei. Am aflat ca acel lac are 8 metri adancime si ca nu are nicio vietate inauntrul sau. Am auzit ca unii oameni au cazut in el dar ca nimeni nu a murit.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Imaginatia mea oricum era in floare. M-a deranjat dar si fascinat ideea ca apa era intunecata, ca eram inchisi in adancuri, ca invatam in acel moment sa vaslesc, ca daca vine un cutremur si noi ramanem acolo oare cum va fi, ca daca exista vietatii ciudate care traiesc in crapaturile zidurilor si pe fundul lacului si ne intalnim cu ele.. Am realizat cu aceasta ocazie ca cel mai bine pe viitor evit sa ma uit la filme horror fiindca acele scene imi influenteaza putin prea mult imaginatia.

As repeta experienta de a merge cu barca pe acel lac. Mi-a dat o senzatie prea interesanta ca sa refuz o a doua aventura.

Dupa acel moment, ne-am intors in incaparea principala si ne-am jucat biliard iar apoi ne-am dat in Roata Panoramica.

Merita sa stai cat mai mult in salina Turda. Aerul este sanatos pentru plamani, iar privelistea este cu adevarat unica.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Cred ca ar fi o idee foarte buna sa se faca filme in interiorul salinei. Niste filme science-fiction sau chiar horror. Ceva gen ca oamenii raman blocati acolo, fara lumina sau electricitate si trebuie sa gaseasca un mod de a iesi iar in timp ce se aventureaza prin salina, gasesc noi lumi, noi locuri, noi vietati. Ceva gen “calatorie spre centrul pamantului” de Jules Verne.

La final am intalnit un domn care lucreaza in salina si ne-a condus spre un loc care momentan nu e deschis publicului si anume “Sala Eco-urilor”. Ne-am mai plimbat pe acolo pana la stingerea luminilor, adica pana la orele 17.

Cred ca aceasta salina impreuna cu celalalte saline din Romania, reprezinta o mare bogatie pentru turismul din tara noastra. Ar trebui promovate mai mult, si ar trebui sa devina un simbol al turismului romanesc.

Romania este absolut minunata, dotata cu tot ce ne trebuie. Oameni destepti si cu iubire de patrie ne mai trebuie…

4 răspunsuri la “Despre Salina Turda | Poze, temperatura, adancime, informatii | Curiozitati Impresii | Plimbarea cu barca pe lacul aflat la 120 adancime”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: