Tu.

Stiai ca tu esti cea mai importanta persoana din viata ta? Daca tu nu esti bine, nu poti sa contribui la binele celorlalti. Daca tu in schimbi esti bine, poti avea un impact foarte pozitiv in vietile celorlalti. Felul in care te simti, starea ta generala si vibe-ul tau ar trebui sa te intereseze foarte mult.

Nu ma refer la egoism si nici la narcisim, ci ma refer la relatia tu cu tine.

Poate niciodata nu te-ai gandit la tine, si la cine esti, la ce iti doresti si la cum vrei sa arate viata ta. Poate ca ai luat lucrurile asa cum au venit, si te-ai lasat dus de val. Sau poate ca o data ai stiut ce vrei si cine esti, dar cumva acum ai uitat aceste lucruri si simti ca te-ai ratacit.

Daca nu esti sigur de tine insuti, de ceea ce vrei cu adevarat, de ceea ce vrei sa devii, de cum vrei sa arate viata ta, si cum vrei sa fii considerat de ceilalalti, atunci esti in locul potrivit.

elefant.ro

Urmeaza 7 intrebari care te vor ajuta sa te regasesti:

  1. Ce anume te pasioneaza cel mai mult? Ia o pauza si gandeste-te care este lucrul sau activitatea care iti starneste cele mai multe emotii. Care subiect, care argument, ce anume te face sa uiti de notiunea timpului si te provoaca sa ii te dedici 100% de parca doar acel lucru ar exista. Pentru ce anume ai fi in stare sa sacrifici totul, si pentru ce anume ai suporta sa fi ok cu faptul ca nu esti inteles de ceilalti? Te sfatuiesc sa iti iei o foaie de hartie, si sa iti scrii lucrul sau lucrurile care iti provoaca cele mai mari emotii pozitive. Alcatuieste apoi un top 3 si vezi ce anume te pasioneaza cel mai mult. Conteaza foarte mult raspunsul la aceasta intrebare fiindca ea defineste cine esti si care iti e scopul pe acest pamant.
  2. Care sunt cele mai mari 3 dorinte ale tale referitoare la viata ta? Ce anume vrei cu orice pret sa iti implinesti, si care sunt lucrurile care trebuie sa se realizeze? Raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta sa prioritizezi corect lucrurile care conteaza din viata ta. Poate a sosit timpul sa faci o mica curatenia printre lucrurile care iti distrag atentia si te defocuseaza de la scopul tau.
  3. Pentru ce anume ai vrea sa fi recunoscut? Sau mai bine zis ce anume ti-ar placea ca oamenii sa isi aminteasca despre tine cel mai mult si cel mai mult? Daca este ceva, o caracteristica cu care ai vrea sa fii asociat, care ar fi aceea? Ce valori vrei sa reprezinti si pentru ce virtuti vrei sa fii recunoscut? Ca ai fost un om … De care? Nimeni nu putea sa faca …. ca tine. Noteaza-ti pe aceeasi hartie raspunsurile, astfel iti vei da seama daca ce lasi in urma ta este bun, indiferent, sau rau.
  4. Care este lucrul pe care l-ai schimba in lumea noastra daca ai avea toata puterea necesara? Nu te gandi la ce ar schimba prietenii tai sau rudele tale, gandeste-te la tine. Ce anume te framanta cel mai mult si ai vrea sa fie schimbat intr-o fractiune de secunda? Aceasta intrebare te va ajuta sa contientizezi care este lucrul pentru care inima ta bate cel mai mult.
  5. Care este lucrul sau lucrurile pe care le iubesti la epoca in care traim? Poate fi vorba de un mod de gandire, de confort, de viteza, de tehnologie, de orice. Gandeste-te bine. A raspunde la aceasta intrebare te va ajuta sa iti dai seama ce anume apreciezi, in general, la viata.
  6. Ce gen de oameni sunt cei langa care ai petrece tot timpul din lume? Ce caracteristici au, ce idealuri, ce mentalitati, ce status? Noteaza toate aceste lucruri. Raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta sa te distantezi de oamenii care te trag in jos, si sa te apropii de cei care te inspira la mai mult.
  7. Ce urasti cel mai mult la cineva? Care este defectul sau problema pe care nu o suporti sa o intalnesti in cineva? Care este acel lucru din cauza caruia ar rupe orice legatura cu acea persoana? Poti scrie unul sau mai multe lucruri.
elefant.ro

Daca ai fost constiincios/oasa sa iti notezi raspunsurile la aceste intrebari, atunci in fata ta, pe hartia pe care ai scris, ai portretul tau. Cine esti tu cu adevarat, ce iti doresti, si pentru ce anume traiesti. Ce este de facut acum? Analizeaza-ti viata si vezi daca se potriveste cu ceea ce ai scris despre tine. Daca descoperi ca se potriveste, atunci felicitari! Esti o persoana autentica si destul de treaza referitor la propria persoana!

Daca descoperi ca viata ta din prezent nu se potriveste cu ceea ce ai scris pe hartie, atunci poate a venit timpul sa faci un pas in spate si sa vezi ce anume poti schimba din viata ta ca sa o faci sa arate conform graficului tau.

Fericirea si implinirea ta e data de viata ta si de felul in care traiesti. Daca vrei sa fii fericit cu adevarat, trebuie sa iti permiti luxul de a-ti trai propria viata.

A fi o copie a cuiva nu a facut pe nimeni sa se simta realizat. A fi un original, insa, a marcat intotdeauna destine.

elefant.ro

3 gânduri despre “7 intrebari puternice care te vor ajuta sa te regasesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s