De obicei cand vorbim despre toamna, ne vin in minte diferite imagini cu peisaje de munte, cu mult portocaliu si cu a te imbraca mai gros. Cel putin asta imi venea mie in minte. Toamna, pentru mine, a fost mult timp sinonim cu frunze portocalii si cu povesti la un ceai cald.

Am descoperit si in continuare descopar, insa, ca toamna este mai mult de atat, aceasta este si un foarte bun trainer. Toamna nu vorbeste prin cuvinte, sau prin paragrafe. Vorbeste intr-un mod tainic, linistit si profund doar atunci cand ne luam timp serios sa o observam si sa o contemplam.

Iata 7 idei pe care toamna ni le comunica an de an:

1. Anotimpurile sau sezoanele ne invata ca schimbarile sunt bune si chiar necesare. Nimic nu ramane intotdeauna la fel. Lucrurile fie se schimba in mai bine si in mai frumos, fie se uratesc. Schimbarea este inevitabila. Depinde insa de noi daca facem din ce avem un rai sau un infern. Depinde de noi, fiindca noi suntem singurele fiinte care au inteligenta sa faca schimbari ‘dramatice’ in propria lor viata.

2. Cresterea si dezvoltarea. Toata lucrurile cresc, se dezvolta, si se maresc. Acest lucru este valabil atat pe plan morfologic cat si sufletesc. Asa cum copacii cresc si se maturizeaza asa si noi trebuie sa tindem spre a creste in calitatea vietii si al caracterului nostru. Stagnarea nu exista in natura, sau daca exista e sinonim cu moartea.

3. Caderea frunzelor. Caderea frunzelor este sinonim cu a lasa sa cada din noi toate acele ganduri si atitudini care nu ne aduc nici un bine. E bine sa facem periodic o curatare launtrica si sa ne revizium viata. Sa pastram ceea ce ne ajuta si sa lasam sa plece ceea ce ne dauneaza. Astfel, vom fi mai fericiti si impliniti.

cramatelna.ro/magazin-vinuri-crama-telna/

4. Hibernarea. Toamna unele animale intra in hibernare. Acestea adorm si ‘raman in scutece’ pana cand au parte din nou de caldura soarelui. Hibernarea ne ajuta sa intelegem ca e bine sa nu fim intotdeauna ‘workaholici’. Odihna isi are rostul ei. Fie ca ne luam o zi pe saptamana de odihna fie ca ne luam o vacanta de cateva saptamani, odihna trebuie sa existe in viata noastra. Odihna este puterea de refacere si de resetare. In odihna iti cresc noi puteri si noi inspiratii. Foloseste odihna cu intelepciune.

5. Frumusetea. Oricum ar fi viata noastra, oricare ar fi perioada prin care trecem, in orice anotimp exista frumusete si bine. Asa cum toamna fruzele se fac portocalii, iar acest lucru reprezinta un spectacol placut ochilor nostri, in acelasi fel frumusetea exista in fiecare capitol al vietii noastre. Asadar, daca credem ca perioada prin care trecem este urata, sa deschidem putin mai mult ochii si vom vedea ca exista in continuare ceva frumos si ceva bun chiar si in aceasta perioada. Sa apreciem, si sa ne pastram vibe-ul pozitiv.

6. Atasarea emotionala. Eu ador primavara si vara pentru ca sunt indragostit pierdut de caldura, verde, mare, a nu fi imbracat cu multe haine, a sta afara si nu in casa etc. Insa, toamna ne invata ca nu este bine sa fii foarte atasat emotional de aproape nimic din lumea asta. E bine sa iti placa ceva, dar nu e bine sa nu poti trai fara acel lucru. Fiindca schimbarea este inevitabila, cel mai intelept este sa indragim lucrurile cu o oarecare moderatie si detasare emotionala. Altfel, daca suntem prea atasati, o sa ne doara destul de mult atunci cand nu o mai avem acel lucru. Fireste ca nu putem fi niste roboti fara sentimente – moderatia este cuvantul magic.

7. Recolta. Toamna ne bucuram de strangerea recoltei la culturi importante. Dupa munca si rasplata. Toamna ne invata ca munca sau diferitele activitati trebuie sa faca parte din viata noastra destul de mult. Eu sunt convins ca unul dintre cele mai mari sensuri ale omului este acela de a lucra, a dezvolta proiecte si a fi proactiv. Omul, dupa parerea mea, este menit sa fie un creator, un dezvoltator, un antreprenor. Cred ca toamna ne comunica cel mai bine acest principiu in practica strangerii roadelor. Toamna este ca o gala de premii unde tragi linie si vezi cat a produs ceea ce ai creat in timpul anului.

Cam acestea sunt cele 7 ganduri pe care toamna mi le comunica. Fiecare anotimp, fiecare colt de natura vorbeste. Cine are urechi de auzit sa auda.

Voua ce idei va comunica toamna? Lasati in comentarii inspiratiile voastre 🙂

ienationala.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s