Tocmai am vizionat ‘Maria, Regina Romaniei’ si ma simt foarte inspirat.

Este un film exceptional care reuseste sa emotioneze. Nu voi sta sa vorbesc neaparat despre detalii tehnice sau actoricesti. Ma voi opri sa vorbesc despre esenta pe care eu am perceput-o.

Esenta este asta: Romania are nevoie de conducatori care sa isi iubeasca tara si poporul.

Daca dragoste nu e, nimic nu e.

Unde este dragoste si pasiune, totul este posibil. Chiar si cele mai indraznete vise se pot realiza.

Iar acest lucru ni l-a demonstrat Regina Maria.

Criticata si neintelesa de politicienii romani, de strainii de rang inalt si de membrii familiei ei, Regina Maria s-a luptat pentru visul Romaniei Mari, din pura iubire.

Pasiunea din inima ei pentru tara noastra a condus-o mai departe si i-a dat putere sa infrunte ostilitati.

Inspirat de exemplu ei, eu cred cu tarie ca Romania are nevoie de conducatori care sa isi iubeasca tara cu adevarat. De oameni care sa nu faca politica pentru ca le place puterea, de oameni care nu sunt politicieni pentru ca au ceva de castigat din asta, ci de oameni care au pasiune pentru binele tarii.

Pasiunea, cea sincera, nu isi cauta propriul folos. Pasiunea pune un foc in inima ta si o putere in sufletul tau carora nu le poti rezista. Trebuie sa faci acele lucruri, pentru ca inima nu iti poate tacea.

Avem nevoie de oameni carora Dumnezeu le-a pus in inima o pasiune altruista pentru tara noastra. De oameni care sunt chemati la acest lucru, de parca ar fi misiunea vietii lor.

Regina Maria desi nu a fost un om politic, ne-a aratat de fapt cum ar trebui sa arate oamenii care ne conduc.

Nu este vorba despre cat de multa scoala ai, nu este vorba despre cate relatii ai, nu este vorba despre oratoria ta in a convinge ca tu ai dreptate iar ceilalti sunt toti in eroare.

Nu, nu si nu. (Si aceste lucruri sunt importante, insa nu sunt pe primul loc si in nici un caz nu reprezinta totul.)

Este vorba despre dragoste. Este vorba despre misiunea vietii tale.

Eu cred ca Regina Maria a avut o chemare si si-a onorat aceasta chemare cu dragoste si abnegatie.

Si cred ca in fiecare epoca exista oameni desemnati oarecum in mod divin sa se ridice si sa apere interesele tarii si ale poporului.

Intrebarea nu este de ce suntem condusi de oameni care nu au dragoste de Romania, intrebarea este unde sunt acei lei neinfricati care isi pun reputatia in joc, dar care fac totul in a-si onora chemarea de a ridica Romania.

Mai mult ca niciodata, Romania are nevoie de lei indrazneti si curajosi, care asemeni Reginei Maria, sa repuna Romania la loc de onoare pe harta lumii.

Daca nu ati vizionat inca filmul ‘Maria, Regina Romaniei’, va invit calduros sa o faceti. Are puterea de a va starni in piept o noua pasiune pentru tara noastra.

Avem o tara asa de deosebita… de conducatori cu inima si cu cap care sa ne conduca spre culmi inalte ducem lipsa.

P.S.: stiu ca Regina Maria a avut o moralitate precara, insa acest detaliu nu ar trebui sa ne provoace mai putin respect fata de ea. Ea este un exemplu in iubirea ei fata de Romania si in curajul ei de a lupta pentru binele nostru. Iau ce este bun si onorez acest lucru, si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s