Atractii turistice in Giurgiu: Conacul Druganescu si Palatul Brancovenesc din Potlogi

Atractii turistice in Giurgiu: Conacul Druganescu si Palatul Brancovenesc din Potlogi

Daca locuiesti in zona Ilfov-Bucuresti, probabil ca te-ai intrebat, asa cum si eu m-am intrebat, ce anume putem vizita aici aproape de noi.

Pot sa ma laud ca am vizitat aproape toate atractiile turistice faimoase din zona noastra. Ca atare m-am gandit sa trecem de Ilfov (click aici pentru detalii despre Bucuresti) si sa vedem ce gasim in judetul Giurgiu.

Reclame

Din cate am putut constata, judetul Giurgiu nu este faimos pentru monumentele sale. De fapt, atunci cand dai search pe Google, nu gasesti foarte multe locuri de vizitat.

Insa, printre obiectivele pe care Google le recomanda se numara Conacul Druganescu si Palatul Brancovenesc de la Potlogi.

Vizita celor doar situri ne-a luat impreuna mai putin de 3 ore.

Dinspre Bucuresti, am vizitat mai intai Conacul Druganescu iar apoi Palatul Brancovenesc. Primul este la distanta de 15 minute de al doilea.

Conacul Druganescu este o cladire cocheta, micuta, si situata intr-o mare de verde.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Primele detalii care ne-au atras atentia au fost bancutele care se afla in partea dreapta a cladirii. Niste bancute cu sculpturi amuzante cu tematica de broscute, soricei, si alte figurine haioase.

Dupa acest moment, am inaintat in partea stanga a cladirii pentru a vedea ce se ascunde acolo. Acolo parea a fi o mica padure croita la jumatate de un drum pavat. Parea promitoare si ne-a ademenit sa o exploram.

Din pacate am fost inselati. Drumul pavat din mica padure nu ducea nicaieri. Poate in trecut acel mic drum avea o oarecare legatura cu alte cladiri din imprejurimi, nu stiu, cert e ca acum ramasese asa, un simplu simbol al timpului.

Dupa ce ne-am mai plimbat de jur imprejurul conacului pret de cateva minute, am intrat intr-un final in cladire.

Cladirea este gratioasa in interior. Are insirate mai multe elemente istorice. Haine, piese de mobilier, fel de fel de instrumente de lucrat a diferitelor materiale etc. Elemente ale secolelor trecute.

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Nu am zabovit mult timp inauntru. Ne-am uitat, am admirat si am plecat spre Palatul Brancovenesc.

Dupa aproximativ 15 minute de mers cu masina, am ajuns destul de usor la a doua noastra destinatie.

Primul impact pe care l-am avut a fost ‘Wow, zici ca suntem la Palatul Mogosoaia!’

Pentru mai multe fotografii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

Palatul Brancovenesc pare a fi o replica a Palatului Mogosoaia. Singura diferenta este culoarea. Aici, la Potlogi, este pe alb, iar la Mogosoaia este pe maro.

Este oricum deosebit de frumos si deosebit de ingrijit, curat si intretinut.

Intrarea nu este gratuita, asa cum in schimb era cea de la Conacul Druganescu, ci costa undeva la vreo 10 lei de persoana.

Nu m-a deranjat deloc sa platesc intrarea deoarece palatul este intretinut foarte bine. Peste tot este foarte curat si foarte bine pus la punct. Se vede ca este un obiectiv turistic important si protejat.

Palatul Brancovenesc nu este de dimensiuni mari, dar este foarte pitoresc. Se compune din zone exterioare si zone interioare, iar partea opusa intrarii are iesirea la rau.

Este un loc ideal pentru o dupa-amiaza turistica si istorica. Albul cladirii si geometria zonelor sale iti pot darui niste cadre foarte interesante.

Recomand vizita la ambele atractii turistice. Este bine sa stim ce avem, este bine sa invatam sa ne pretuim obiectivele turistice si este bine sa le promovam. Este istoria noastra, si este ceea ce face Romania, Romania.

11 răspunsuri la “Atractii turistice in Giurgiu: Conacul Druganescu si Palatul Brancovenesc din Potlogi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: