Malta 22 Obiective Turistice si Impresii | Gozo Comino Mdina Valletta | Locuri de vizitat

Malta 22 Obiective Turistice si Impresii | Gozo Comino Mdina Valletta | Locuri de vizitat

Malta este o destinatie aproape mitică, gratie peșterilor sale subacvatice, templelor uimitoare și arhitecturii medievală. Străzile de aici se învârt în jurul orașelor și satelor, ducându-te pe lângă biserici, piețe și muzee.

Malta este de fapt un arhipelag care se află în Marea Mediterană și este aproape atât de Italia, cât și de Africa. Este formata din trei insule principale: Malta, Gozo și Comino. Fiecare dintre cele este inconjurata de mare curata si cer senin.

Reclame

Cultură, istorie, arheologie, excursii cu barca, soare, mare și mâncare fabuloasă – Malta are totul. Această mică insulă mediteraneană este plină de lucruri fabuloase de făcut. De la cea mai veche arhitectură de piatră din lume până la minunile baroce ale Cavalerilor Sf. Ioan, catacombele romane labirintice până la secretele celui de-al doilea război mondial, Malta găzduiește cea mai mare densitate de obiective istorice comparativ cu orice alta țară.

Malta are unele dintre cele mai cool activitati cu apa din Europa: scufundări subacvatice, snorkelling, plaje superbe și sporturi nautice. Întrebarea nu este „Ce voi face într-un loc la atat de mic ca Malta?” ci mai degrabă „Cum le voi face pe în toate?”

Fotografie de Polina Kovaleva pe Pexels.com

In august 2016 am fost pentru prima oara in Malta. Am simtit ca are ceva deosebit de oferit inca din avion. Se simtea peste tot o atmosfera calda, degajata, omenoasa si cumva europeana dar si arabeasca. Aceasta destinatie ne-a placut teribil de mult. Este destinatia noastra favorita dintre toate locurile in care am fost.

Turistii care erau cu noi in avion erau din mai multe parti ale lumii iar stewardesele erau originare din aceasta insula. Dupa vorba si dupa port pareau a fi un amestec de englezesc, cu arabesc si italienesc. Imi placea si ma intriga amestecul asta.

A fost foarte deosebit sa vad de pe geamul din avion ca suntem inconjurati de mare pe toate partile. Mi-a placut sa vad ca Malta nu este verde ci stancoasa. Nu mi-a dat impresia ca ar fi avut multa vegetatie. Parea desert mai peste tot, iar casele si cartierele erau mici, inghesuite si de culoarea crem. Aveam impresia ca sunt undeva in tarile arabe, desi nu am fost in nicio tara araba pana acum.

Cum am iesit pe portile avionului, am devenit ca un melc. Ochii, urechile si nasul se plimbau peste tot in jurul meu. Voiam sa captez cat mai multe informatii posibile. Am constatat ca aerul e diferit atat de cel de Bucuresti cat si de cel de la Roma. Un aer cald, sec si cumva mediteranean. Aeroportul era incojurat de dealuri si de natura. O natura stancoasa si aproape desertica. Mi-a placut sa vad si sa simt aceasta diversitate deoarece eram in cautare de ceva nou.

Fotografie de Polina Kovaleva pe Pexels.com

Care sunt obiectivele turistice din Malta?

Am stat 7 zile, timp in care am explorat insulele in lung si in lat. Desi sunt insule mici, de dimensiuni asemanatoare cu cele ale Bucureştiului, dispun de foarte multe obiective turistice. Acestea sunt cele mai cunoscute atractii:

 1. Capitala Valletta,
 2. Catedrala Sf. Ioan,
 3. Spinola Bay,
 4. Popeye Village,
 5. Mellieha Beach,
 6. Xemxija,
 7. Paradise Bay,
 8. Marsaxlokk Bay,
 9. Mdina Old City,
 10. Red Tower,
 11. Blue Lagoon,
 12. Aquarium,
 13. Catacombe,
 14. The Citadel,
 15. Barrakka Gardens,
 16. Fort St. Elmo,
 17. Insula Comino,
 18. Insula Gozo,
 19. Palazzo Parisio,
 20. Ggantija Temples,
 21. The Three Cities,
 22. Gradinile San Anton.

Conclud mentionand ca locuitorii Maltei sunt niste oameni deosebiti. Au in ei ceva italienesc, ceva englezesc si ceva arabesc – elemente care ii transforma in niste oameni speciali. Peste tot se vad aceste trei influente iar ei vorbesc si citesc in toate aceste 3 limbi: italieneste, englezeste si arabeste.

Prevăd că Malta, in urmatorii ani, va deveni următorul hotspot, la fel cum este acum Croația. Viziteaz-o, înainte sa devina prea „comerciala” si aglomerata!

Pentru mai multe fotografii si informatii, urmareste-ma pe Instagram. Apasa aici.

2 răspunsuri la “Malta 22 Obiective Turistice si Impresii | Gozo Comino Mdina Valletta | Locuri de vizitat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: