Arta Subtila A Nepasarii de Mark Manson

Ca sa fii mai destept!

Glumesc!

Sau nu. De fapt in mare masura DA. Aceasta carte este foarte plina de intelepciune. Mai multa intelepciune decat credeam.

Coperta ei portocalie, si titlul provocator m-au dus cu gandul la a crede ca aceasta carte este o carte la misto, unde Mark Manson se joaca cu cuvintele doar asa de plictiseala.

Insa, ma bucur ca am trecut de aceste prejudecati initiale si am oferit o a doua sansa „Artei subtile a nepasarii”.

Cartea nu vorbeste despre nepasare in sensul de a fi un om egoist, indiferent cu oamenii si arogant in propriile convingeri. Despre asta credeam ca vorbeste, dar nu. Este fix invers.

Am apreciat foarte mult acest aspect. M-a luat prin surprindere si m-a uimit.

„Arta subtila a nepasarii” este acel gen de carte care te face asa de curios sa afli mai multe incat o devorezi rapid in cateva zile. Desi are aproximativ 230 de pagini, am citit-o in mai putin de 3 zile.

Sotia mea a observat faptul ca nu ma mai opream din citit si cumva i-am starnit si ei interesul de a vedea ce este atat tare la aceasta carte. Mi-a placut sa vad apoi ca „Arta subtila a nepasarii” ne-a dat subiecte de discutat si de meditat amandurora.

Bun, deci despre ce este vorba?

Nu iti voi spune tot, ci doar unele idei.

Vorbeste bineinteles despre subiectul nepasarii si iti prezinta indiferenta sub o noua perspectiva. O perspectiva benefica pentru viata omului modern.

Noi, oamenii contemporani, suntem asaltati de foarte multe informatii zilnic. Avem social media, avem televizorul, ziarele, revistele, filmele, cartile, si in general foarte multe lucruri care lupta pentru atentia noastra. Nimic din aceste lucruri nu este rau in sine, insa daca nu invatam sa adoptam din cand in cand perspectiva indiferentei, vom ajunge sa uitam de noi insine si de lucrurile care conteaza cu adevarat.

Nu este asa, ca este o idee foarte buna?

Ideea cartii este excelenta dupa parerea mea. Datorita acestui fapt am devorat-o in doar 3 zile. S-a pliat perfect pe modul in care si eu vedeam aceasta lume moderna.

„Arta subtila a nepasarii” mai vorbeste si despre alte subiecte, cum ar fi faptul ca „nu totul se invarte in jurul tau si nu totul trebuie sa fie exact cum vrei tu”, si despre „puterea de a spune Nu”.

„Arta subtila a nepasarii” este una dintre cele mai bune carti citite vreodata, si nu am cum sa nu o recomand mai departe.

Ai citit aceasta carte? Daca da, ce anume ti-a placut cel mai mult?

Daca inca nu face parte din biblioteca ta personala, atunci comand-o apasand aici si profita de reducerea limitata.

9 gânduri despre “Iata de ce ar trebui neaparat sa citesti „Arta Subtila a Nepasarii”

  1. Fain lucru faci! Sa citesti o carte și sa o ”dai” mai departe, făcându-ți timp (rupând timp din timpul tău) să pui (să ”dezvălui”) pe blogul tău, pentru alții, fărâme de ”taine” din cartea respectivă. Te felicit! (Antoaneta Rădoi).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s