Conform DEX-ului, verbul detasare inseamna: a (se) separa dintr-un ansamblu unitar si a (se) desjăce, a (se) desprinde, a (se) izola.

Definitia mea personala este: a-ti lua un moment sau momente unde te desprinzi de anumite lucruri pentru a-ti delecta sufletul cu odihna si cu lucruri relaxante.

Detasarea este o actiune voluntara indispensabila pentru a gasi din nou inspiratie si motivatie.

Ce vreau sa zic cu asta?

elefant.ro

Vreau sa zic ca este bine sa nu uitam faptul ca in fond suntem oameni. Nu suntem roboti, ci oameni. Nu suntem facuti sa lucram non-stop. Nu suntem facuti sa fim tot timpul in priza. Nu suntem facuti sa ne gandim obsesiv la activitatile sau misiunile noastre tot timpul. Nu suntem facuti sa fim tot timpul inflacarati pentru diferitele cauze care ne intereseaza.

Cei care ma cunosc, stiu ca intre munca si odihna, aleg aproape intotdeauna munca. Intre a sta degeaba si a produce lucruri, aleg mereu sa produc lucruri. Sunt un creator de continut si in general ador sa creez noi lucruri, ca atare, tind sa ma focusez foarte mult pe propriile activitati.

Nu doar atat, dar simt o oarecare neplacere sa vad sau sa stiu de oameni care stau degeaba sau care stau sa le pice din pom cu lucruri bune. Sunt genul pradator. Imi vanez ocaziile si oportunitatile fara sa astept sa vina ele.

Insa, desi promovez munca si promovez un stil de viata creativ, am descoperit ca detasarea ocazionala este indispensabila.

Desi poate parea neproductiv, momentele in care alegi sa te odihnesti, si sa te detasezi, sunt niste momente de aur. In acele momente, sufletul si drive-ul sunt regenerate si devin setate pe mai mult.

Am invatat sa ma detasez periodic de orice activitate care pentru mine este fundamentala. Pur si simplu, optez sa incetez din a face acel lucru, din a ma gandi la acel lucru, si din a avea de-a face cu acel ceva.

Nu doar atat, dar am descoperit puterea detasarii si in ce priveste social media, stirile din lumea noastra si multitudinea de pareri ale oamenilor.

Este senzational sa iti pui mintea in pauza si sa nu ii dai sa rumege informatii care mai mult o agita decat o ajuta sa fie productiva. Aici ma refer la toate acele stiri cu care zilnic suntem bombardati.

Este esential, necesar si fundamental sa practicam detasarea periodic. Detasare de propriile noastre activitati, detasare de parerile oamenilor, detasare de stiri si de evenimente, detasare de toate acele lucruri care ne tin sufletul in priza.

Care este experienta ta cu detasarea? Obisnuiesti si tu sa iti pui mintea pe pauza periodic? Ce efecte benefice ai descoperit din practica acestui lucru?

elefant.ro elefant.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s