Cand eram mic nu imi placea deloc sa citesc. Mi se parea obositor si lipsit de culoare.

Daca trebuia neaparat sa citesc, asa cum imi tot repeta bunica mea, atunci preferam o carte cu imagini. In felul asta reuseam sa diger mai bine informatiile.

Aceasta neplacere de a citi s-a oprit undeva pe la 18 ani. De atunci, lucrurile au luat o totala intorsatura si am inceput sa vad cartile cu alti ochii.

Iubirea de carti si de a citi a inceput sa incolteasca in mine cand am devenit major.

Am descoperit in carti niste prieteni de nadejde. Cartile reuseau sa ma transporte in lumea povestilor lor si acolo ma inzestrau cu noi perspective care aveau sa imi schimbe portul si gandirea. Ma bucur sa aud de celebritati, precum Emma Watson si Michelle Obama, ca iubesc cititul. Lumea are nevoie de mai multe celebritati care sa recomande cartile. Nu credeti?

elefant.ro

In acest articol, ma voi rezuma sa povestesc din viata mea si sa enumar 8 beneficii, pe care eu insumi le-am descoperit prin prisma experientei mele:

  1. Cartile te ajuta sa vezi lumea, viata, lucrurile si oamenii prin alti ochii. Cartile iti daruiesc perspective bogate si diferite si iti dezvolta gandirea.
  2. Cititul iti dezvolta imaginatia, creativitatea si gasirea solutiilor.
  3. Cartile te ajuta sa iti devolti vocabularul, sa te exprimi mai bine si sa intelegi oamenii mai clar.
  4. Iti ofera o noua lume si iti dau aripi catre o realitate noua. O lume imaginara unde poti evada din cand in cand si unde te poti regasi pe tine.
  5. Iti deschid mintea. Te ajuta sa nu mai gandesti superficial, ci sa analizezi lucrurile in profunzime. Astfel vei fi mai putin predispus la a fi manipulat sau controlat de ceilalti si vei fi sigur pe deciziile tale.
  6. Te ajuta in propria ta dezvoltare personala, de la caracter la feluri de a fi si moduri de a reactiona.
  7. Iti pot imbunatati situatia financiara. Daca citesti carti de business, marketing, si altele aferente acestui subiect, poti gasi solutii situatiei tale financiare.
  8. Te pot ajuta sa cunosti mai bine atat pe Dumnezeu cat si lumea spirituala, iar acest lucru iti va fi pluri-benefic din toate punctele de vedere.

Sunt pasionat de carti, nu pentru ideea de „a ma da rotund”, ci pentru ideea de a fii cat mai stabil pe picioarele mele. In fiecare an imi propun sa citesc minim 1 carte pe luna, iar de cele mai multe ori reusesc sa ma incadrez in acest obiectiv.

Nu ma voi satura niciodata sa recomand cititul. Este un obicei prea pretios pentru a fi ignorat cu superficialitate. Apasa pe acest banner verde si comanda o carte noua chiar acum!

elefant.ro elefant.ro

2 gânduri despre “Stiai ca Michelle Obama iubeste sa citeasca? Iata 8 beneficii personale si reale ale cititului cu regularitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s