Recent am descoperit o solutie foarte simpla si foarte banala impotriva stresului. Este atat de simpla incat pare a nu fi eficienta doar asa auzind de ea.

Folosesc foarte mult telefonul deoarece face parte din seria de instrumente pe care le folosesc pentru activitatea mea. Dupa cum se stie telefonul sau mai bine zis smartphone-ul are foarte multe aplicatii, unele bune si altele care produc stres.

Ei bine, descoperirea mea are de-a face fix cu telefonul si mai precis cu una dintre aplicatiile lui: Facebook-ul.

Nu neg ca Facebook-ul este o platforma geniala si foarte utila. Facebook-ul uneori pare ca face lumea sa se invarta mai usor si mai rapid. Conecteaza impreuna toti oamenii din toata tarile si face comunicare extrem de usoara si imediata.

Mai mult de atat, daca ai ceva de promovat si vrei sa atingi sute, mii sau milioane de oameni, Facebookul este una dintre cele mai bune platforme unde poti realiza acest lucru.

elefant.ro

Am foarte multe lucruri pozitive de spus despre Facebook si recunosc ca sunt un utilizator destul de activ.

Dar din pacate, pentru mine Facebook a devenit un factor de stres in ultima perioada si un element de pierdere a timpului. Mentionez ca foloseam/folosesc Facebookul foarte mult, de aici si factorul de stres.

De cand cu izolarea, carantina si coronavirusul, Facebook a devenit un fel de piata unde toata lumea isi arunca nemultumirile, teorile conspiratiei, si parerile. Foarte multe postari despre politica, foarte multe nemultumiri si critici, foarte multe lucruri controversate.

Ma oboseste sa vad fel de fel de comentarii la orice stire, la orice miscare a cuiva si la orice fel de exprimare.

Nu doar atat, dar simt ca imi produce stres si tensiune simplu fapt de a vedea ce lucruri controversate sau nervoase a mai distribuit X sau Y. Nu ma refer doar la prietenii de pe Facebook, ci la Facebook in intregimea sa, incluzand pagini si grupuri.

Cred ca Facebookul are o foarte mare putere de formare si de schimbare a opiniei publice si cred ca unele postari si unele pseudo-stiri sunt puse acolo expre ca sa iste certuri si discutii.

Asadar, solutia mea anti-stres nu a fost eliminarea definitiva a Facebook-ului, ci dezinstalarea aplicatiei sale de pe telefon.

M-am decis sa intru pe Facebook mai rar si doar pe calculator. Nu am nevoie sa vad toata multitudinea de pareri, de postari si de informatii pe care le gasesc acolo.

Cred ca nu este bine naturii umane sa fim bombardati tot timpul cu stiri, discutii, si pareri. Nu cred nici ca este ok sa vedem tot timpul postarile sau story-urile prietenilor nostri. Consider ca e bine sa mentinem unele lucruri doar pentru noi si sa nu aratam public tot timpul unde suntem, ce facem si cu cine suntem.

Unul la mana, cred ca nu este firesc si doi la mana cred ca ne ia cumva din autenticitate si valoare. Valoarea noastra devine mai mare cu cat este mai privata.

Imi place sa folosesc Facebook si social media, dar vreau sa imi impun disciplina de a-l folosi doar pe calculator. Calculatorul il folosesc mult mai putin decat telefonul.

Fac acest lucru deja de aproape o saptamana, si simt ca mintea mea s-a mai limpezit si nivelul meu de stres general a mai scazut.

Ati incercat vreodata sa folositi Facebook-ul mai putin? Daca da, de ce ati facut asta si ce rezultate ati avut?

elefant.ro elefant.ro

11 gânduri despre “O solutie simpla anti-stres pe care o poti aplica chiar acum

 1. Nu ma uit la FB de pe telefon ca nu vad nimic, dar indiferent de ecran, nu cred ca as fi stresata sau m-ar lua cu dureri de cap. Probabil pentru ca am prieteni minunati, care posteaza lucruri interesante de la care am de invatat.

  Apreciază

  1. Mersi de comentariu. Da, probabil si pentru mine ar fi la fel daca l-as folosi mai putin. Eu vorbesc din perspectiva cuiva care folosea/foloseste Facebookul destul de mult. 🙂

   Apreciază

 2. Da, am redus drastic vizitele pe fb, la maxim 5 minute pe zi, uneori şi mai puțin. Motivele au fost multe: icoane, ingeri de transmis pentru „n” persoane cu „amenințări” dacă nu o faci; (sunt creştină!). Mâțe, căței şi alte animale; (iubesc animalele, plantele!). Comentarii într-o limbă aparent românească. Nu am timp pentru astfel de lucruri. Nu am postat mai nimic pe fb, poate o datâ pe an ceva!
  Numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s