Vorbeam in articolele trecute despre faptul ca sunt pasionat de plante si despre ideea ca plantele ma binedispun. Ei bine, in acest articol, voi enumera unele beneficii ale plantelor de care este foarte bine sa nu ne lipsim.

Plantele de interior au inceput sa fie la moda inca de pe vremea grecilor si a romanilor. Mai apoi Era Victoriana si anii ‘70 au dat plantelor de apartament un rol decorativ omniprezent. Insa, mai mult decat niste obiecte de decor verzi, plantele de apartament prezinta anumite beneficii necesare sanatatii. Iata efectele benefice ale acestor minunate obiecte verzi vii:

elefant.ro

1. Te ajuta sa respiri mai bine. Plantele emana oxigen, purifica aerul si te scapa de factori poluanti. Aceasta caracteristica a lor este ceva de care nu te poti lipsi. De exemplu eu sunt putin astmatic si alergic la praf, ambrozie si la cateva specii de copaci. A avea aerul curat si purificat este pentru mine ceva fundamental. Ador acest rol de purificare al aerului dat de plantele de apartament. Datorita lor, la noi in casa se respira mereu un aer fresh si curat.

2. Te scapa de raceli, tuse si virusi. Plantele te ajuta sa mentii un bun nivel de umiditate in casa si datorita acestui factor, posibilitatea sa racesti, sa tusesti sau sa iei virusi, scade considerabil. Pot confirma din propria experienta. De cand am inceput sa am mai multe plante prin casa, am incetat sa racesc asa de des pe cat raceam.

3. Te scapa de anxietate. Studiile demonstreaza ca daca iti iei timp sa privesti natura sau plantele de interior, atunci in organismul tau automat scade tensiunea, stresul si anxietatea. Mai mult de atat, daca esti bolnav si ai nevoie de refacere, contemplarea plantelor te ajuta sa te vindeci mai repede si mai usor.

4. Te ajuta sa lucrezi mai eficient. Savantii au descoperit ca plantele de interior te ajuta cu 20% mai mult sa te concentrezi, sa tii minte si sa fii productiv. Plantele au incredibile beneficii asupra starii emotionale si asupra mintii. Din nou, pot confirma acest lucru. Atunci cand lucrez, lucrez mai bine daca am plante in camera.

5. Te ajuta sa devii mai responsabil si iti dau un sentiment placut de implinire. Ingrijirea si cresterea plantelor de apartament te ajuta sa fii mai responsabil prin faptul ca sunt acolo sa iti aminteasca ca au nevoie de atentia si grija ta. Nu poti uita de ele si nici sa fii neglijent. Ar muri sub ochii tai si nu cred ca vrei asta. Apoi sentimentul de implinire vine din faptul ca ai facut ceva bun si datorita grijii tale, plantele cresc si sunt fericite.

6. Te ajuta sa te detasezi. Cu totii avem nevoie din cand in cand sa ne detasam fizic si emotional de lucrurile vietii noastre. Sa ne detasam mental si emotional de munca, de oameni si de viata noastra. Ei bine, plantele ne ajuta sa evadam intr-o lume a noastra unde sa ne putem permite sa uitam de greutati si unde sa putem sa ne incarcam de putere noua. Aceasta detasare are loc atunci cand iti iei timp sa le ingrijesti. O data sau de doua ori pe saptamana este bine sa te detasezi de lucrurile vietii tale pentru a evada in lumea fascinanta a plantelor.

elefant.ro

Asadar, am enumerat cateva dintre efectele benefice ale plantelor de apartament pentru a te ajuta sa intelegi ca plantele sunt mai mult decat niste simple obiecte verzi de decor. Ele sunt necesare pentru starea noastra de bine si pentru sanatate si ca atare sunt indispensabile.

elefant.ro

4 gânduri despre “6 efecte benefice ale plantelor de apartament de care nu te poti lipsi

 1. …………………..
  7 . Te ajută să fii APRECIAT de IUBITORII de PLANTE de INTERIOR ! 🙂
  8. Te ajută să devii mai BUN, OMENOS, RESPONSABIL și SERIOS !! 🙂 🙂
  9. Te ajută să-ți schimbi ” pas cu pas” OBICEIURILE anterioare !!! 🙂 🙂 🙂
  10) Te ajută să-ți prezinți astfel INTERIORUL sufletului !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
  http://aliosapopovici.wordpress.com/
  dreapta SUS,
  la PAGINI ,
  ” Grădinița de APARTAMENT” !!! 🙂 🙂 🙂
  O DUMINICĂ cu PARFUM de LĂMÂIȚĂ ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s