De curand eu si sotia mea am schimbat ghivecele la marea majoritate a plantelor noastre. Si mai precis, am mutat plantele care crescusera in ghivece mai mari si mai incapatoare.

Sincer sa fiu, nu am fost eu cel care a venit cu ideea asta ci sotia mea. Tin sa amintesc ca nu sunt expert in cresterea plantelor desi sunt foarte pasionat. Sotia mea a observat ca in ciuda faptului ca udam plantele corespunzator si ca avem grija sa aiba o masura de lumina potrivita, acestea prezentau anumite semne de suferinta.

elefant.ro

In urma documentarii, am realizat ca plantele noastre au nevoie de niste ghivece mai mari. Zis si facut. In principiu eu am mutat plantele in ghivece mai mari si le-am asezat pamantul uniform iar sotia mea a turnat pamantul in ghiveci. A fost o experienta foarte placuta unde am putut sa facem ceva nou impreuna si unde sa ne distram.

Bun, ce am invatat din aceasta mica experienta?

Aceste ghivece m-au dus cu gandul la asemanarea care exista intre viata plantelor si viata oamenilor. Si noi si ele tindem spre mai bine, spre mai mult si spre crestere.

Stagnarea sau monotonia nu fac parte din ADN-ul nostru sau al plantelor. Cresterea si evolutia in schimb, da.

Cresterea noastra ar trebui sa fie constanta si perpetua. An de an sa ne uitam in urma si sa constatam ca ne-am biruit anumite defecte sau slabiciuni, am crescut din punct de vedere profesional si social, si ca traim o viata tot mai asemenatoare cu cea pe care ne-o imaginam inca de pe cand eram mici.

Plantele ne invata ca este natural sa cresti, sa te dezvolti si sa ai nevoie de un nou ghiveci. Plantele cresc fara prea mare efort atunci cand le sunt oferite conditiile de baza: lumina, pamant si apa.

Eu unul am convingerea ca fiecare om are o misiune personala pe acest pamant. Cred ca viata are semnificatie pamanteasca si spirituala, temporara si eterna si ca atare cred ca ar trebui ca fiecare sa isi ia viata in serios. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu si fiecare zi are un anumit scop profund. Cateodata scopul unor zile este odihna, iar alteori este cresterea, dezvoltarea sau ‘schimbarea de ghiveci’.

Plantele sunt mai mult decat niste obiecte verzi dragute, acestea ne pot invata multe lucruri daca ne luam timp sa le observam.

elefant.ro elefant.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s