Recent am vizionat filmul ‘Vivarium’. Este un film foarte interesant, desi are o nota destul de mica pe IMDB, unde se vorbeste intr-un fel metaforic despre viata inchisa si repetitiva a oamenilor.

Este o comparatie destul de amara dar interesanta cu viata pasarilor. De fapt Vivarium inseamna ‘cusca’.

Filmul pune in scena un cuplu care fara voia lui este pus intr-o casa monotona unde este obligat sa ramana acolo fara posibilitatea de a iesi si fara posibilitatea de a schimba ceva la realitatea sa.

elefant.ro

Mai apoi cuplul primeste un copil intr-o cutie, si este constrans sa il creasca pana la varsta maturitatii. Filmul se incheie bizar cu moartea cuplului si cu ideea ca viata oricum merge inainte cu sau fara ei.

Este un film sinistru care reuseste cumva sa dea sentimentul ca viata este mai mult decat a avea o casa, a avea un job repetitiv si a avea o viata recurenta.

Filmul merge pe aceeasi idee pe care si eu o am, si anume ca fiecare om ar trebui sa isi traiasca viata in felul si in ritmul dorit, fara sa cada in cursa banalitatii.

Pentru ca omul sa ajunga sa isi traiasca viata conform propriilor idei, este necesara o doza buna de curaj si de nepasare. Nepasare de ceea ce cred oamenii si curajul de a infrunta ceva nou si neobisnuit.

Nu este usor sa traiesti o viata dupa propria ta imagine deoarece nu intotdeauna alegerile tale vor fi intelese si nu intotdeauna alegerile tale te vor duce la obiective pe traseul imaginat de tine.

Dar merita.

Este mai bine sa ai o viata insolita unde sa simti ca iti traiesti propria ta viata, decat sa ai o viata care sa fie copie la indigo a ceea ce oamenii iti propun sa traiesti.

Cred ca fiecare dintre noi este divergent si are inclinatii diferite. Ca atare, fiecare om ar trebui sa isi ia timp si sa analizeze cum si-ar dori sa arate propria viata. Apoi, dupa intocmirea ideilor, fiecare ar trebui sa mearga in directia viselor sale si sa lupte ca obiectivele sale sa se realizeze.

Este mai placut sa lupti si sa castigi, decat sa speri, sa astepti si la final sa nu obtii nimic. Este mai satisfacator sa explorezi, chiar cu riscul de a o da in bara, decat sa traiesti o viata mediocra lipsita de gust si parfum.

Fireste, exista doua feluri de a-ti trai viata in propriul stil: 1. Intr-un mod egoist, neproductiv si daunator, 2. Intr-un mod altruist, productiv si benefic atat tie cat si celor din jur.

Libertatea nu este permisiunea de a fii salbatic in propriul egoism, ci permisiunea de a visa frumos si a de a-ti urma visele aducand plus valoare societatii si lumii intregi.

”Daca nu esti fericit unde esti acum, muta-te! Nu esti un copac.”

elefant.ro elefant.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s