Este atat de extraordinara experienta plimbarii printre copacii incarcati de frunze. Un sentiment complesitor ma umple de fiecare data cand merg descult prin iarba, privesc copacii si aud cum vantul adaie printre ramurile lor.

Ma relaxeaza si ma linisteste. Ma face sa uit de orice stres si de orice anxietate.

Iesirea din starea de urgenta, pe 15 mai, a insemnat pentru mine iesirea in natura.

Am gasit locul perfect acasa la socrii mei. Casa lor se afla in mijlocul naturii. Am vazut verde si cer deschis cat am putut privi cu ochii. De asta aveam nevoie si asta am primit.

Revenind cu piciorele pe pamant, cred ca exista un scop mai adanc pentru care noi oamenii ar trebui sa fim inconjurati de verde. Inafara faptului ca verdele ne da oxigen, cred ca natura are rolul de a ne pansa sufletul.

elefant.ro

Stiu ca pare putin ciudat sa zic asta, dar eu asta simt de fiecare data cand ma las dus in feelingul pe care il primesc de la natura.

Poate ca in fond a trai la oras si a trai inconjurat de blocuri, de asfalt si de aglomeratie nu este cel mai bun habitat in care un om sa traiasca bine.

Cred asadar ca omul ar trebui sa traiasca o viata moderna si comoda dar inconjurat de natura.

Vad un viitor unde omenirea va intelege puterea naturii si se va adapta acesteia. Orasele sa devina oaze de verde iar masinile si strazile noastre sa fie nature-friendly.

Carantina ne-a adus aminte tuturor ca nu suntem singuri si ca lumea aceasta nu este doar despre noi. Mai exista si animale si plante de care trebuie sa avem grija si la care trebuie sa ne adaptam.

Mie unul mi-ar placea sa vad in continuare delfini la mare sau in canalele Venetiei, sa vad rate plimbandu-se din cand in cand pe strazi si in general sa vad o fauna vie si prezenta in viata noastra, a oamenilor moderni.

Omul si natura sunt inter-conectati mai mult decat stim si credem. Sa invatam sa ne bucuram de ea, zic.

elefant.ro elefant.ro

Un gând despre “Renasterea verde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s